25n
25N
25N

Els docents interins amb Covid o en quarantena mantindran la plaça adjudicada abans de l'inici de curs

Els docents interins amb Covid o en quarantena mantindran la plaça adjudicada abans de l'inici de curs
31/08/2020 -

La Conselleria d’Educació i sindicats han signat aquest dilluns un acord que modifica el sistema de provisió de llocs de treball en règim d’interinitat i que estableix que els docents interins afectats per coronavirus o en quarantena als quals se’ls haja adjudicat una plaça abans de l’inici del curs escolar no perdran la mateixa i s’incorporaran al lloc en acabar la seua baixa.

Les negociacions entre sindicats i l’administració valenciana en el marc de la Taula Sectorial d’Educació han culminat aquest dilluns amb la signatura d’un acord que modifica l’article 7 de l’addenda del sistema de provisió de llocs de treball dels interins, un canvi subscrit per STEPV-IV, ANPE-CV, FE-CCOO-PV, CSIF i FeSP-UGT-PV.

El nou text estableix que els docents que, abans de l’inici de l’activitat lectiva de cada etapa educativa, presenten incapacitat laboral transitòria per la covid-19 prèvia al dia de la seua presa de possessió de la plaça podran optar a la plaça adjudica. Un altre aspirant a interinitat cobrirà el lloc fins que el professor amb plaça adjudicada puga reincorporar-se, segons recull l’acord.

D’aquesta manera, l’acord equipara així la baixa laboral per coronavirus a les de maternitat, paternitat, adopció o acolliment, tant preadoptiva com permanent o simple.

Aquesta modificació afecta el professorat interí al qual se li va adjudicar una plaça el 7 d’agost i als quals se’ls adjudique en els primers dies de setembre, abans d’inici de curs, ha detallat STEPV en un comunicat.

Es beneficiaran els professors interins de baixa per donar positiu en coronavirus o els qui estiguen en quarantena durant l’inici de classes, que no perdran la seua plaça. Els docents en quarantena, encara que no hagen donat positiu, han de presentar la seua baixa també.

El sindicat ha reclamat que aquesta mesura també s’aplique en altres situacions d’incapacitat temporal. En aquest sentit, segons STEPV, la Conselleria ha explicat que la modificació no es pot ampliar de moment a altres situacions de baixa laboral perquè ho impedeix la normativa general de funció pública, que estableix que la persona interina que s’incorpora a un lloc de treball ha d’estar d’alta mèdica, excepte en casos de maternitat i paternitat o adopció.

L’acord, ha puntualitzat STEPV, no és aplicable després de les adjudicacions d’inici de curs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + huit =