25n
25N
25N

Els Premis Caliu reben el doble d'inscripcions que l'any passat

Els Premis Caliu reben el doble d'inscripcions que l'any passat
04/03/2019 -

En la segona convocatòria dels premis fallers Caliu de l’Ajuntament de València, que es coordinen a través de la regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives dirigida per Isabel Lozano, s’han inscrit més del doble de comissions de les quals ho van fer en la primera convocatòria. Enguany seran 30 falles les que optaran a aquests premis enfront de les 12 de l’any passat.

Els Premis Caliu han vist com s’ha doblat la quantitat econòmica respecte a l’any passat pel que fa als diferents premis, de forma que enguany l’Ajuntament ha dotat amb 14.000 euros els premis. A més, la convocatòria també s’ha ampliat als monuments infantils.

«Les Falles tenen un gran potencial per vehicular i per fer partícip a tota la ciutat dels valors d’igualtat, diversitat i convivència que volem promoure i visibilitzar des de l’Ajuntament. Es tracta d’uns premis molt rellevants en el context actual. L’Ajuntament de València aposta decididament per la igualtat i la diversitat en tots els àmbits», ha exposat la regidora Isabel Lozano.

Els Caliu reconeixen el treball respecte als valors d’igualtat i d’inclusió fet per les diferents comissions a través dels seus monuments. La convocatòria busca fomentar la creació de nous projectes que, pels seus elements, tractament dels temes i materials, tinguen un concepte igualitari i divers, contribuint amb això a superar barreres i estereotips. Enguany, aquest concepte s’amplia i es trasllada també a les falles infantils, que poden participar, d’igual manera que les grans, en els Premis Caliu.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha dit que «amb aquesta iniciativa es reconeix el treball de les Falles que amb la seua sàtira cremen les discriminacions, les fòbies i les injustícies. I ara també a unes falles infantils que són una inversió pedagògica de futur». Les comissions guanyadores dels premis Caliu es donaran a conéixer al mateix temps que es facen públics els premis oficials de la Junta Central Fallera.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + tres =

Informacion coronavirus
escalante
escalante
Informacion coronavirus