25n
25N
25N

La DO Xufa de València es rebel·la contra la "llet vegana" venuda a Regne Unit

La DO Xufa de València es rebel·la contra la "llet vegana" venuda a Regne Unit
21/12/2018 -

La Denominació d’Origen Xufa de València ha llançat la campanya ‘This is Orxata’, una iniciativa que pretén respondre des de l’humor al “furor” que ha causat a Regne Unit el suposat descobriment de la “nova llet vegana ancestral africana” que “no és més que la tradicional beguda valenciana”.

La D.O. recorda, a través d’un comunicat, que “fa a penes una setmana una notícia va revolucionar els mitjans i les xarxes socials: ‘els anglesos han descobert una beguda ancestral vegana africana'”. “Aquesta troballa comercialitzada amb gran acceptació per la marca Tigermylk i elaborat amb tigernuts (xufa) no és més que la nostra beguda amb més tradició, l’orxata”, afirmen.

Davant aquesta situació, el Consell Regulador D.O. Xufa de València i l’agència creativa Rosebud han decidit respondre als britànics en un divertit vídeo amb un missatge clar i concís: “This is Orxata”.

La peça audiovisual, protagonitzada per agricultors de la Denominació d’Origen i rodada en la localitat Alboraia, repassa els invents més famosos de la història, com la roda, la bicicleta, la ràdio o el foc, per a evidenciar des de l’humor “la falta d’originalitat de la creació britànica”.

El missatge de ‘This is Orxata’ es fa ressò de les respostes dels usuaris en les xarxes socials, que davant la notícia del descobriment britànic esclataven amb tuits com “Però com que “new vegan milk”, fills de puta, si és orxata” o “Ull cuidao que han descobert l’orxata”, assenyala l’òrgan regulador.

“GRAN INDIGNACIÓ”

De fet, la “tigermylk” s’anuncia com una beguda centenària africana, la qual cosa ha despertat una “gran indignació” en el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Xufa de València, ja que a València porten elaborant orxata “des de fa almenys huit segles”.

La D.O. ha comptat amb l’ajuda de l’agència Rosebud, que va ser qui va tindre la iniciativa de respondre a semblant “descobriment”. El vídeo ha sigut produït en col·laboració amb la productora Corinne Films.la DO Xufa de València es rebel·la contra la “llet vegana” venuda a Regne Unit

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × tres =