25n
25N
25N

DJs i treballadors de l'oci nocturn trenquen discos en el Palau de la Generalitat per a exigir que els permeten treballar

DJs i treballadors de l'oci nocturn trenquen discos en el Palau de la Generalitat per a exigir que els permeten treballar
15/04/2021 -

Diversos DJs i treballadors de l’oci nocturn han acudit a les portes del Palau de la Generalitat per a exigir que se’ls permeta tornar a dur a terme la seua activitat en una protesta en la qual han trencat discos de vinil i vidrioles per a criticar que porten “13 mesos sense treballar”.

Des del col·lectiu han criticat el que consideren “veto” de la Generalitat sumant-se a l'”acampada” que hi ha a les portes de la seu del govern valencià promoguda per la Coordinadora Empresarial d’Oci i Hostaleria (CEOH). Segons han asseverat, “suposa la injusta criminalització i abandó d’un dels col·lectius que més ha fet per mantenir l’ànim de tota la població” durant el confinament.

A més, consideren “dramàtica” i “injusta” la situació d'”abandó i desprotecció econòmica” en la qual es troben al voltant de 2.000 treballadors d’aquest sector, segons els seus càlculs. L’activitat de DJs va ser prohibida per resolució el passat 30 de desembre.

Per a la CEOH, la mesura és “absolutament inversemblant, sense cap mena de precedent i que no ha sigut implantada en cap altra comunitat autonoma, la qual cosa deixa en evidència les decisions del Govern valencià”.

“Si la cultura és segura, i es donen les condicions per a dur a terme actuacions de música en directe en diferents auditoris i palaus de la música de titularitat pública, cal posar fi a la discriminació dels discjòqueis i la música electrònica”, han reivindicat.

També ha participat en l’acció l’Associació Espanyola de DJs i Productors (AEDYP). El seu portaveu a València, Luis Bonías, ha indicat que altres sectors com els monologuistes ja estan actuant. Així, ha considerat que podrien tornar a treballar i realitzar accions com “modular en un moment d’eufòria, relaxar-lo, donar les normes i fer el possible perquè la gent es tranquil·litzara”.

“CRIT D’AUXILI” A TRAVÉS DE LA MÚSICA

A manera de “crit d’auxili” a través de la música, han desenvolupat una sessió ininterrompuda de música, retransmesa per streaming que “ha comptat amb alguns dels DJs més reconeguts de la Comunitat Valenciana”.

La sessió està tenint lloc fins a les 14.00 hores, tindrà ‘sets’, actuacions i ‘live acts’ de DJvalencianos i compte, també, amb connexions de companys de professió, artistes i productors en l’àmbit internacional perquè “s’escolte la crítica situació que el col·lectiu de la música, del ball, els locals d’oci i artistes estan patint en aquests moments”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × un =

museo prehistoria