Nova edició de Divercinema per a educar en la tolerància

Guardar

Rialto_Teatre_Filmoteca,_Valencia
Rialto_Teatre_Filmoteca,_Valencia

Hui arranca la X Edició de Divercinema, un projecte per educar en el respecte a la diversitat a través del cinema, dirigit a l'alumnat d'Educació Secundària, Universitat Popular, usuaris de Centres de Rehabilitació i Integració Social i Centres de dia per a joves. Està prevista l'assistència d'unes 950 persones a les projeccions, que tenen lloc en la Filmoteca Valenciana fins divendres 16, Dia Internacional de la Tolerància.

Divercinema «pretén anar més enllà de l'exhibició fílmica», ha explicat Neus Fábregas Santana, regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, organitzadora de l'activitat en col·laboració amb la Regidoria d'Educació. «Persegueix generar dinàmiques socioeducatives, amb implicació de l'alumnat i professorat assistents, que promoguen la consciència de la diversitat cultural, el respecte a la diferència i la construcció de la cohesió i la convivència social».

En aquesta desena edició es projectarà el llargmetratge francés 'La gàbia daurada', dirigit per Ruben Alves i estrenat en 2014, que mostra la vida d'una família portuguesa que, tot i treballar a França durant dues dècades, continua patint actituds classistes. L'obra també reflecteix la relació amb altres portuguesos a França i aborda, entre altres qüestions, el manteniment dels costums dels països d'origen o el control sobre les segones generacions.

A l'inici de la sessió es projecten els curts sobre racisme, refugi i migracions realitzats per alumnes dels cicles formatius superiors de Realització d'Audiovisuals, So i Il·luminació del centre educatiu Juan Comenius. El visionament es complementa amb una guia didàctica, disponible al web municipal.

«Utilitzant la gran pantalla com a estratègia didàctica, pretenem oferir elements d'anàlisi que ens permeten conéixer altres realitats i fomentar una mirada més crítica d'aquells aspectes que poden contribuir a un món més just, en aquest cas orientat al respecte i tolerància a la diversitat», ha explicat Fàbregas Santana.

Aquesta iniciativa, al voltant del Dia Internacional de la Tolerància, s'emmarca en el projecte València Educadora, del qual també forma part el festival Totò, en què cinema, educació i memòria oral s'uneixen per contar a través del mitjà audiovisual els relats dels diferents barris de la ciutat.

Destacats