25n
25N
25N

Divalterra aprova per unanimitat el nou Consell que pilotarà el futur de l'empresa

Divalterra aprova per unanimitat el nou Consell que pilotarà el futur de l'empresa
25/09/2018 -

Els sis grups polítics amb representació en la Diputació de València han aprovat per unanimitat el nou organigrama de Divalterra i el nomenament dels 12 membres que pilotaran la transformació jurídica i el tancament ordenat de l’empresa. D’aquesta forma, es compleixen els temps del full de ruta que el president de la corporació, Toni Gaspar, va transmetre als treballadors de l’empresa pública aquest mateix mes.

Aquest full de ruta contempla l’adopció d’una nova figura jurídica per a gestionar l’empresa, que serà determinada pel nou consell després d’analitzar amb deteniment les conclusions de l’informe encarregat als serveis jurídics de la corporació. Aquest consell, integrat per 12 membres, es reunirà per primera vegada aquest dimecres, en una sessió en la qual quedaran definits els càrrecs directius i s’abordaran els temes ordinaris pendents per a no bloquejar la gestió de l’empresa.

El nou Consell de Divalterra tindrà una Presidència, amb un conseller delegat i una gerència, així com un departament de compliment normatiu, el responsable del qual serà triat per majoria reforçada i a través d’un procediment que garantisca el mèrit, la capacitat i la publicitat. La part jurídica quedarà sota la responsabilitat dels serveis generals de la Diputació i la resta d’àrees de gestió estaran al mateix nivell, per sota dels llocs d’adreça.

La importància del consens

La Junta General de caràcter extraordinari celebrada aquest dimarts ha aprovat el nomenament com a consellers de Mercedes Berenguer, Rafael Soler, Emili Altur, Jorge Ochando, Roberto Jaramillo i Rosa Pérez-Garijo, en representació de cadascun dels 6 grups polítics amb presència en la corporació; Ruth López, presidenta del Comitè d’empresa, com a representant dels treballadors de Divalterra; els tècnics de la institució Pedro Domingo, José Javier Conca, Beatriz Moreno i Mª Eugenia Hernández Gil de Tejada; i el secretari de la corporació, Vicente Boquera. Aquests nomenaments han comptat amb l’única abstenció del diputat no adscrit José Enrique Aguar.

Amb aquesta nova composició del Consell de Divalterra, en el qual es mantenen 6 membres i entren altres 6, l’equip de govern provincial queda en minoria per voluntat pròpia, donant per primera vegada veu i vot als representants dels treballadors. L’organigrama aprovat igualment per unanimitat contempla l’eliminació de les dues cogerències..

El president de la Diputació, Toni Gaspar, ha volgut subratllar la importància de la decisió adoptada per la Junta General de Divalterra, que dóna llum verda al futur de l’empresa. Gaspar ha destacat “l’esforç tant dels grups polítics com dels empleats de la Diputació i els treballadors de Divalterra per a aconseguir el consens i cercar una solució definitiva que garantisca les ocupacions” d’una empresa que explica en l’actualitat amb prop de 700 persones en plantilla.

El màxim responsable de la corporació provincial no ha volgut posar terminis a la culminació d’aquest procés, que ja depén del nou Consell, que es posarà a treballar des de matí mateix per a la transformació definitiva de Divalterra en un altre organisme amb una personalitat jurídica diferent de l’actual, la qual cosa suposarà el tancament de l’empresa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + sis =