25n
25N
25N

Divalterra assessora als ajuntaments per a la recuperació de les empreses i autònoms afectats pel COVID19

L’empresa pública de la Diputació de València crea un canal específic que agilita consultes tècniques i recopila les ajudes estatals i autonòmiques de suport a empreses, autònoms, treballadors i persones en situació de vulnerabilitat

Divalterra assessora als ajuntaments per a la recuperació de les empreses i autònoms afectats pel COVID19
24/04/2020 -

Divalterra ha posat en marxa una línia de treball per a facilitar la labor dels municipis mitjançant un programa específic de suport tècnic a Agents de Desenvolupament Local (ADLs) i tècnics municipals de promoció econòmica per a qüestions relacionades amb el COVID19.

D’esta manera, des de l’empresa de la Diputació de València s’ha agilitat la resolució de consultes tècniques, i s’han posat a la disposició dels ajuntaments eines telemàtiques específiques per a la promoció de les economies locals, per al que es genera informació i coneixement especialment orientat a facilitar el treball dels municipis en la conjuntura actual.

A través del portal web www.divaladl.es, el servei de Desenvolupament Local ofereix una recopilació, actualitzada diàriament, de les mesures estatals i autonòmiques de suport a empreses, autònoms, treballadors i persones en situació de vulnerabilitat enfront de les conseqüències de la pandèmia, amb breus resums de les principals característiques de cada iniciativa, i enllaços en els diaris oficials on cal consultar els procediments associats.

En la mateixa línia, i gràcies a la col·laboració de les ADL que formen part de la xarxa provincial Xarxa ADL, coordinada per Divalterra, es manté en el portal web un repertori d’iniciatives a nivell local impulsades pels ajuntaments en contínua actualització.

En el llistat d’accions municipals, amb 378 iniciatives registrades corresponents a 167 municipis, destaquen les ajudes directes de municipis com València, Ontinyent, Cullera, Quart de Poblet, Riba-roja de Túria, L’Eliana o Torrent, entre altres, així com mesures fiscals (ajornaments, fraccionament de tributs municipals o suspensió temporal d’alguns d’ells), campanyes de promoció del comerç local i les empreses que realitzen venda online i servei a domicili. També es recullen accions més directes com el repartiment als comerços de màscares i mampares de protecció dels seus taulells.

Al costat dels repertoris d’accions de suport, s’ha seleccionat també una interessant bateria de més de 100 accions formatives online, bona part d’elles de caràcter gratuït, orientades a responsables de les empreses, tractant aspectes com la digitalització del comerç, la reorientació estratègica del negoci, o la utilització d’eines tecnològiques per a millorar la productivitat de l’empresa.

El suport de Divalterra a les ADL de la província es completa amb la posada a disposició, de manera totalment gratuïta, d’eines online per a la gestió diària dels tècnics i la promoció de l’empresariat local i informació estadística local dins del servei #divalterradata.

Entre les aplicacions disponibles destaca la possibilitat de gestionar galeries empresarials online per a donar presència en internet a les empreses de la localitat a través del portal www.galeriaempresarial.es, o l’opció d’enviar enquestes a les empreses per a recaptar informació sobre les seues necessitats operatives per a remuntar l’actual situació, a més de la generació de butlletins informatius a les empreses locals.

Proximitat de les entitats locals

Amb motiu de la situació socioeconòmica provocada per la crisi sanitària del COVID19, les administracions locals són les més pròximes al dia a dia de la ciutadania i les empreses dels municipis, i les seues Agències de Desenvolupament Local estan recollint gran quantitat de consultes d’autònoms, empresaris i persones en situació de desocupació o immersos en expedients de regulació temporal d’ocupació.

En un territori marcat pel gran pes dels autònoms i les microempreses, especialment en els municipis de menor població, els ajuntaments i mancomunitats estan veient com la producció normativa de l’administració estatal i autonòmica ha crescut exponencialment.

Els paquets normatius impulsats per les administracions han inclòs una bateria d’ajudes, bonificacions tributàries i canvis de regulació que obliguen a una constant actualització dels tècnics de promoció econòmica i desenvolupament local, els quals han reforçat els seus serveis d’assessorament davant la gran demanda de les empreses.

Amb la línia de treball específica per al COVID19, Divalterra complementa el servei que ofereix des de la Xarxa Provincial d’ADL, una iniciativa posada en marxa a 2017 i que compta ja amb més de 160 entitats locals i supramunicipals adherides, que donen servei a més del 90% de municipis de la província.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − set =

museo prehistoria
museo prehistoria