25n
25N
25N

Les distraccions, factor determinant en el 28,4% dels accidents

Les distraccions, factor determinant en el 28,4% dels accidents
05/03/2020 -

Les distraccions al volant van ser factor determinant en el 28,4 per cent dels accidents amb víctimes mortals en les vies urbanes i interurbanes de la Comunitat Valenciana en 2019, segons les dades donades a conéixer després de la XXXIII sessió del ple de la Comissió Autonòmica de Trànsit i Seguretat de la Circulació Viària.

Durant l’any passat un total de 148 persones van morir en sinistres de trànsit en vies urbanes i interurbanes de la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa un descens de l’11,4 per cent. El nombre de morts en vies interurbanes va descendir un 25%, la major baixada de tota Espanya en aquest tipus de via.

Per contra, la xifra de víctimes mortals en vies urbanes es va incrementar un 40% en relació amb 2018. Els usuaris vulnerables (vianants, ciclistes i motoristes) suposen el 60% dels morts.

La delegada del Govern, Gloria Calero, que ha presidit la reunió, ha subratllat la importància de les campanyes de la Direcció General de Trànsit (DGT) per a incrementar la conscienciació ciutadana.

“No podem abaixar la guàrdia mentre hi haja una persona que muira en accident de trànsit”, ha afirmat, i ha mostrat la seua preocupació per les distraccions, “punt en el qual hem de fer èmfasi en pròximes campanyes”, com les provocades per l’ús del mòbil. Les distraccions se situen per damunt d’altres factors com no respectar l’interval de seguretat o l’excés de velocitat.

Per províncies, en la d’Alacant van morir per aquesta causa 66 persones; en la de Castelló, 21 i en la de València van perdre la vida 61. Del total de morts, en via interurbana es van registrar 33 morts menys que en 2018, la qual cosa suposa un descens del 25%, la major baixada de víctimes mortals en aquest tipus de vies de tota Espanya. Per part seua, en vies urbanes es van registrar 14 morts més, un augment del 40%.

A més, els usuaris vulnerables (vianants, ciclistes i motoristes) morts en la Comunitat Valenciana en 2019 representen el 60% de les víctimes mortals en accidents de trànsit: 93 usuaris vulnerables han mort en accident de trànsit.

Segons Calero, les xifres de la Comunitat Valenciana, igual que les espanyoles, estan per davall de la mitjana europea “però això no pot consolar a ningú, cal continuar treballant per a millorar aquesta situació”, ha defensat, i ha instat a “no abaixar la guàrdia” i “continuar treballant”.

En aquest sentit, ha destacat la importància de les campanyes que duu a terme la Direcció General de Trànsit per a la conscienciació ciutadana. Malgrat que els conductors cada vegada són “més conscients” de la transcendència del compliment de les normes de seguretat viària, el 37% dels morts en turismes i furgonetes en 2019 no utilitzaven cinturó o sistema de retenció infantil.

En la Comissió Autonòmica de Trànsit i Seguretat de la Circulació Viària s’han donat cita representants de l’Administració General de l’Estat, CCAA, Administració Local, entitats i organitzacions directament vinculades amb el trànsit i la seguretat viària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 7 =

Valencia activa
bombers
Valencia activa