25n
25N
25N

Distinció Joan Lluís Vives als primers eurodiputats valencians electes fa 30 anys

Distinció Joan Lluís Vives als primers eurodiputats valencians electes fa 30 anys
10/10/2019 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha enaltit els valors de la Il·lustració i la raó per a enfortir Europa enfront de les amenaces que suposen “el populisme i l’identitarisme”, en la recepció oferida amb motiu de la celebració del 9 d’Octubre i el lliurament de la Distinció Joan Lluís Vives als primers eurodiputats i eurodiputades valencians, que va ser van ser triats en els primers comicis europeus fa 30 anys.

Es tracta de José Emilio Cervera, Teresa Domigo, Carmen Llorca, Luis Planas, Josep Pons, Javier Sanz, Enrique Sapena i Leopoldo Ortiz els qui, en paraules del president, “van obrir el camí que molts altres han seguit després”.

Davant els riscos que plantegen el proteccionisme econòmic i el cultural, “el mateix proteccionisme que va conduir als episodis més foscos de la història d’Europa”, el president ha afirmat que “una Europa de tots i per a tots és possible, com també ho és una Comunitat Valenciana oberta i plural”, ha recollit la Generalitat en un comunicat.

“La Comunitat Valenciana no s’entén sense Europa igual que Europa estaria incompleta sense l’aportació valenciana”, ha asseverat el cap de l’Executiu valencià, qui ha recordat la figura de Joan Lluís Vives i ha reivindicat el paper dels valencians com a “protagonistes dels primers esforços per construir una identitat europea basada en la pau, la tolerància i el respecte a la diversitat”.

Segons Puig, “des de la restauració de la democràcia i la construcció de l’autonomia, el millor que ens ha ocorregut ha sigut l’entrada a la Unió Europea”.

UNA NOVA ETAPA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha al·ludit als avanços realitzats al llarg de la passada legislatura. “Hem alçat la hipoteca reputacional que arrossegava la Comunitat Valenciana i hem posat a les persones en el centre de la política”, ha indicat.

Amb tot, ha subratllat la necessitat d’avançar cap a “una nova etapa” marcada per “la consolidació dels avanços aconseguits”, “la cohesió social i inclusiva” i “el creixement innovador, sostenible i compromés amb l’emergència climàtica”.

En aquest sentit, ha defensat “un nou temps” després d’una etapa de quatre anys dedicada a “la reparació dels drets perduts, la reconstrucció social i econòmica i el renaixement de la nostra terra”.

DIA DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Durant la celebració del 9 d’Octubre en la capital comunitària, el cap de l’Executiu valencià ha destacat els 781 anys que compleixen els valencians i valencianes, “units en la diversitat, com els pobles d’Europa”.

Així, ha ressaltat la Comunitat Valenciana com una “terra d’igualtat” en la qual conviuen persones de 183 països, amb llengües diverses i que “ha assimilat el pòsit cultural dels diferents pobles que l’han habitada”.

“Totes les terres europees s’han anat fonent i soldant en el cresol de la diversitat territorial i cultural”, ha assegurat el president, que també ha afirmat que “la més gran de les conquestes europees” és “la conquesta de la pau, la llibertat i la igualtat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =

museo prehistoria