caixa popular

Joan Manuel Serrat i Hortensia Herrero reben l'Alta Distinció de la Generalitat Valenciana

Ximo Puig ha reivindicat la necessitat ‘d’un model federalitzant que respecte la singularitat entre territoris, però que garantisca la igualtat entre la ciutadania’

Joan Manuel Serrat i Hortensia Herrero reben l'Alta Distinció de la Generalitat Valenciana
09/10/2017 -

El Palau de la Generalitat ha celebrat, aquest matí, l’acte de lliurament de les distincions de la Generalitat Valenciana, que ha comptat amb la presència de tots els membres del Govern valencià. Un acte en el qual el President de la Generalitat, Ximo Puig, ha volgut destacar els valors tant de les persones, com de les entitats premiades. D’aquesta manera, les distincions que s’han concedit han sigut les següents:

– Alta Distinció de la Generalitat al cantant Joan Manuel Serrat, a Hortensia Herrero i a la catedràtica d’Ètica i Filosofia Política Adela Cortina.

– Distinció de la Generalitat per al Fons Valencià per la Solidaritat, la Plataforma d’Afectats per Hepatitis C, Ricardo Borrull i, finalment, de forma col·lectiva, els homes que han evitat agressions masclistes.

– Distinció al Mèrit Cultural per al pintor Monjalés, l’escriptora Didín Puig Grau, el dibuixant Enrique Arenós, Quique, l’Institut Confucio de la Universitat de València i el pintor, gravador i dibuixant Pepe Azorín.

– Distinció al Mèrit Científic a la directora del Centre Nacional de Recerques Oncològiques (CNIO), María Blasco Marhuenda.

– Guardó al Mèrit Empresarial i Social al primer president i cofundador de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), Silvino Navarro, i a l’empresari José Vicente González i a l’enginyera de telecomunicacions Nuria Oliver.

– Mèrit per Accions a favor de la Igualtat i per una Societat Inclusiva a l’activista i defensora dels drets socials Ámparo Moreno Vañó, i a la Coordinadora Valenciana d’ONGD.

– Mèrit Esportiu per al jugador professional de pilota valenciana, Antoni Reig Ventura, ‘Rovellet’, la futbolista Ruth García García, l’atleta i entrenador d’halterofília Emilio Estarlik, i l’atleta internacional Marta Esteban.

– Distinció d’Ambaixador de la Comunitat Valenciana a la Casa Regional Valenciana a París, creada fa 70 anys per Amado Granell.

– Finalment, enguany, el Consell ha creat la Distinció Joan Lluís Vives de la Generalitat a l’aportació valenciana a la construcció d’Europa. Aquesta primera distinció ha sigut concedida a l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO), amb seu a Alacant.

En l’acte d’aquest matí tampoc s’ha pogut obviar la situació política que està travessant el nostre país. Així, el President de la Generalitat, Ximo Puig, ha proposat a tots els dirigents de les Comunitats Autònomes ‘obrir un espai de reflexió per a impulsar un pacte de la Moncloa territorial que estabilitze un model federalitzant que, d’una vegada per sempre, respecte a la singularitat entre territoris, però, sobretot, que garantisca la igualtat entre la ciutadania’.

Així mateix, ha insistit en la necessitat de ‘reconstruir diàriament els consensos socials per a evitar que els projectes polítics enfrontats dividisquen a les persones’. A més, ha afegit que ‘davant la crisi més greu de la nostra recent història, és necessari rescatar l’esperit de diàleg que va permetre il·luminar, fer 41 anys, els Pactes de la Moncloa. La solució no passarà mai per recentralitzar’. D’aquesta manera, ha reivindicat ‘un procés de reforma que no ha d’entendre’s com un gest de feblesa davant ningú, sinó com la voluntat de desenvolupar un nou projecte d’Espanya’.

Etiquetes


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − tres =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris