25n
25N
25N

Mislata evitarà els entravessaments als col·legis públics amb nous dispositius

La regidoria d’Educació està presentant el dispositiu antientravessaments entre el professorat i treballadors dels col·legis públics per a protegir als menors en casos d’asfíxia

Mislata evitarà els entravessaments als col·legis públics amb nous dispositius
10/01/2019 -

Els centres educatius d’educació primària de Mislata compten des de fa uns dies amb nous dispositius per a, en casos d’emergència, actuar davant un entravessament produït per l’obstrucció d’un cos estrany en la gola. Esta iniciativa pretén minimitzar el risc d’asfíxia en xiquets i xiquetes, que moltes vegades patixen d’entravessaments en jugar amb elements xicotets o tractar d’ingerir aliments, o fins i tot caramels.

Segons ha explicat la regidora d’Educació, Ana María Julián, “des del govern municipal portem temps implantant mesures per a millorar l’assistència dins dels col·legis, encara que no tenim plenes competències per a fer-ho, però considerem necessari actuar en este sentit per a evitar possibles accidents i haver de lamentar situacions dramàtiques; de la mateixa manera, si no ho fera la Conselleria com hem sol·licitat, implantarem pròximament desfibril·ladors en els nostres col·legis”.

El dispositiu antientravessaments consistix en una màscara unida a un dispositiu que permet desbloquejar i extraure, mitjançant succió, aquell cos estrany que puga estar obstruint la via respiratòria. Estos dispositius s’estan popularitzant en molts centres, tant d’educació infantil com d’assistència a persones majors, que són els grups d’edat amb major risc.

Els dispositius que s’han instal·lat a les aules permeten l’actuació immediata en casos d’entravessament, i els professors tenen l’obligació de conéixer el seu funcionament per a poder actuar correctament. A Espanya es produixen 1.400 morts per entravessaments a l’any, una xifra un 25% superior a la de defuncions per accident de trànsit. Per eixe motiu, les administracions com en este cas l’Ajuntament de Mislata, estan actuant per a prevenció de possibles casos d’asfíxia.

La iniciativa municipal es va començar a difondre als centres educatius fa unes setmanes i ja s’ha realitzat un curs de formació per al professorat dels centres d’educació infantil i primària, que enguany ja compten amb estos dispositius. A més, en els últims dies s’està mostrant també el funcionament del dispositiu als propis alumnes a les seues aules.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =

CCCC
torrent