caixa popular

Dispositiu d'estiu per a protegir el bosc de la Devesa

Dispositiu d'estiu per a protegir el bosc de la Devesa
28/06/2017 -

Els regidors Anaïs Menguzzato, de Protecció Ciutadana, i Sergi Campillo, de Conservació d’Àrees Naturals I Devesa-Albufera, han presentat aquest matí al Saler el Pla de Protecció contra Incendis de la Zona de Devesa – El Saler en què participen efectius del cos de Bombers, Policia Local, Protecció Civil, Creu Roja i Devesa-Albufera, i en el qual, per primera vegada, es comptarà, dins del Sistema de Defensa contra Incendis Forestals (SIDEINFO) amb 18 potents canons que permeten humidificar les zones més sensibles per a contribuir a prevenir el foc o a extingir-lo en el cas que es produïsca. L’objectiu és que, com va ocórrer l’any passat per primera vegada en l’última dècada, no hi haja cap incendi en aquest enclavament natural tan important per a València.

“Una de les qüestions més importants a la Devesa del Saler és la relativa a la prevenció dels incendis. Hui hem tornat a comprovar com funcionen eixos canons portàtils que hem comprat per a poder humidificar totes aquestes zones durant l’estiu, i en el cas que hi haguera un incendi poder col·laborar-ne en l’extinció”, ha assenyalat Anaïs Menguzzato en la presentació d’un pla de protecció durant els mesos d’estiu elaborat de forma coordinada per l’Àrea de Protecció Ciutadana i la Regidoria de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera.

“En el dispositiu que presentem participa la Policia Local, que tindrà huit patrulles vigilant durant el dia, la vesprada i la nit per tota la zona, i per descomptat, els Bombers, que tindran el parc del Saler reforçat aquest estiu, i amb voluntaris de Protecció Civil que ajuden, col·laboren i informen els veïns i els que vénen a gaudir d’aquestes platges i aquest bosc sobre com prevenir els incendis i tindre actituds i comportaments correctes perquè aquest estiu no n’hi haja cap”, ha dit Anaïs Menguzzato.

“Els 18 canons estan actius des de fa dues setmanes i els utilitzarem sempre que siga necessari, especialment els dies complicats, com per exemple podria ser hui, que tenim un nivell de preemergència 3 i és convenient humidificar el bosc i fer talls amb zones mullades”, ha afegit Menguzzato.

El regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha afirmat que “portem un inici d’estiu i un final de primavera molt complicats, amb un augment de les temperatures que és un efecte evident del canvi climàtic, que no és solament una qüestió d’óssos polars que es queden sense gel al Pol, sinó que també afecta ací. Tindrem anys més secs, amb la qual cosa la prevenció és més important per a conservar el bosc de la Devesa, que és una joia ambiental de la ciutat de València i de tots els valencians.”

Campillo ha recordat que “la Devesa té la màxima catalogació de protecció ambiental. És un parc natural propietat de l’Ajuntament i que gestionem des de l’Ajuntament de València, que té molt d’ús i està sotmés a molta pressió humana, perquè es troba dins d’una àrea metropolitana d’un milió i mig d’habitants. Per tant, encara és més important insistir en la prevenció i en la bona cura de l’espai.”

En la presentació d’aquest dispositiu, fruit de la col·laboració entre Bombers i Policia Local i el Servici de Devesa-Albufera, s’ha informat igualment de les tasques de poda selectiva que es duen a terme al voltant dels edificis. “És una programació que hem presentat fa poc als veïns que viuen al bosc i que desenvolupem a través d’una brigada específica inclosa dins de la contracta, en la qual l’Ajuntament inverteix més d’un milió d’euros a l’any. És important el control d’allò que anomenem la necromassa. La Devesa és un bosc que es desenvolupa molt ràpidament, amb molta exuberància.”


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios