caixa popular

La Diputació mobilitza un dispositiu de 30 persones i 10 vehicles especialitzats pel temporal de neu

El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, destaca la ràpida resposta de la institució provincial davant un temporal que ha afectat a 20 carreteres en quatre comarques valencianes

La Diputació mobilitza un dispositiu de 30 persones i 10 vehicles especialitzats pel temporal de neu
03/03/2018 -

L’Àrea de Carreteres de la Diputació de València ha fet balanç de l’últim episodi de nevades que ha afectat a la província entre els dies 27 i 28 de febrer a un total de 20 vies en les comarques de Requena-Utiel, Los Serranos i El Rincón de Ademuz. En total, més de 300 quilòmetres de carretera en els quals ha sigut necessària la intervenció de les brigades de conservació de la institució provincial.

L’abast del temporal ha fet necessari mobilitzar tot tipus de maquinària, incloent un camió llevaneus amb vehicle de suport, una motoniveladora, quatre retroexcavadoras mixtes i dos tractors amb fulles posterior, que van centrar la seua activitat en la retirada de neu de la calçada i en el posterior esplai els prop de 20.000 kg de sal fundente per a prevenir la formació de plaques de gel com a conseqüència de la baixada dràstica de les temperatures.

A més dels conductors dels vehicles especials, s’ha mobilitzat a una vintena de persones, entre capatassos i vigilants de la Diputació de València i operaris de les empreses adjudicatàries del servei de conservació, que durant les dues jornades van recórrer en tot terrenys les carreteres de les tres demarcacions a fi de coordinar tant l’emissió d’avisos com l’execució dels treballs. Un ampli dispositiu el cost del qual, segons els càlculs de l’Àrea de Carreteres se situa entorn dels 40.000 euros.

Al llarg del present hivern han sigut tres els episodis d’alerta, un per pluges i dues per nevades, que han requerit l’activació dels dispositius d’emergència de l’Àrea de Carreteres de la Diputació de València. Tal com ha destacat el Diputat de Carreteres, Pablo Seguí, “en tots ells, l’actuació de la Diputació s’ha caracteritzat per la immediatesa i l’eficiència en la resposta i per la constant coordinació amb el Centre d’Emergències de la Generalitat Valenciana, gràcies a la qual cosa no s’han produït incidents greus en cap punt de la xarxa”.

Per açò, Seguí assegura que, si ben els indicadors meteorològics apunten al fet que aquest podria haver sigut l’últim de la temporada, la Diputació de València va a seguir mantenint tots els seus mitjans alerta i en disposició d’actuar encara unes setmanes més, “ja que aquesta és la millor manera d’assegurar una ràpida actuació davant qualsevol eventualitat i garantir així la seguretat de tots els usuaris en les nostres carreteres”, ha conclòs.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + dotze =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC