caixa popular

València disposarà d'efectius policials "suficients" perquè el 9 d'Octubre siga un dia "lúdic i de festa"

València disposarà d'efectius policials "suficients" perquè el 9 d'Octubre siga un dia "lúdic i de festa"
19/09/2018 -

La ciutat de València disposarà d’efectius policials “suficients”, de les unitats policials amb seu a la Comunitat que estaran “reforçades”, i un “nombre important” d’unitats externes i especialitzades, per a garantir la convivència i que el 9 d’Octubre siga un dia “lúdic i de festa”.

Així ho han explicat aquest dimecres, en atenció als mitjans de comunicació, l’alcalde de València, Joan Ribó, juntament amb el delegat del Govern a la Comunitat, Juan Carlos Fulgencio, durant la Junta de Seguretat Local per a abordar els actes previstos per al pròxim 9 d’Octubre. En la reunió també han participat la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato; el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i el subdelegat del Govern, José Roberto González.

Ribó ha defensat que l’objectiu és que el 9 d’Octubre siga un dia “lúdic” i deixe d’utilitzar-se per a l'”enfrontament i la confrontació”. “Estic segur que enguany avançarem molt, des de les situacions que hem vist, viscut i a voltes patit en els últims anys, a una situació totalment normalitzada. Afrontem aqueix dia amb molta confiança, que siga una festa, un acte cívic”, ha ressaltat.

Per part del Govern, el delegat també ha apostat per “recuperar l’esperit” del Dia la Comunitat Valenciana i ha assegurat que el Ministeri d’Interior disposarà a la ciutat d'”efectius suficients” per a “tractar de garantir la convivència en pau”, i que a les Unitats d’Intervenció Policial (UIP) dependents de la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana se sumaran unitats de prefectures d’altres comunitats.

ESTUDIEN L’AMBIENT EN LES XARXES

En aquest sentit, ha explicat que tant la Delegació com la Policia Local desenvolupen un dispositiu per a tractar d’identificar a aquells que “pretenen alterar el sistema de convivència” i ha admés que hi ha “cert ambient calfat” en les xarxes socials que estan estudiant.

Així mateix, Fulgencio ha garantit que hi haurà “millores” en el dispositiu, amb la introducció d’elements “nous i reforçats”. Ha advertit als qui opten per “alterar la convivència” que l’estat de dret adoptarà les “mesures oportunes” perquè els actes contraris a dret “no queden impunes”.

“Enguany, indistintament de qualsevol altra circumstància, les pròpies unitats policials de la Comunitat estaran presents i reforçades. A diferència de l’any passat, enguany hi haurà unitats externes que vindran a reforçar el dispositiu, un nombre important d’unitats, unitats especialitzades. Algunes d’elles estan realitzant el seu treball d’informació en el terreny, en xarxes socials, detectant, i aqueix dia la presència uniformada serà major”, ha desgranat.

S'”ORDENARAN” LES MANIFESTACIONS

Quant a les manifestacions del 9 d’Octubre, el delegat ha apel·lat a l'”enteniment” amb les entitats convocants, als qui tracten d’explicar la “problemàtica que podria suposar la coincidència en temps i espai amb altres actes i manifestacions”, perquè “de bon grat” s’adapten “mínimament” a les correccions que planteja la Delegació.

“S’ordenaran les diferents manifestacions convocades per a la vesprada amb l’objecte de garantir el lliure exercici d’aquest dret. S’evitarà la confluència de manifestacions d’actors diferents”, ha avançat Fulgencio, ja que l’objectiu del dispositiu és “tant el desenvolupament normalitzat com la reversió d’uns fets com els de l’any passat que mai van deure passar”.

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =

Valencia orgullosa
sempre teua