25n
Orgull
Orgull

L'Ajuntament de València presenta un dispositiu especial de Tots Sants que garantirà unes visites "segures" als cementeris

L’EMT reforçarà el servei un 50% i el Cementeri General es dividirà en sis zones

L'Ajuntament de València presenta un dispositiu especial de Tots Sants que garantirà unes visites "segures" als cementeris

L’Ajuntament de València ha presentat aquest matí el dispositiu especial de Tots Sants que s’iniciarà el dia 24 d’octubre i finalitzarà el 2 de novembre. El regidor de Cementeris, Alejandro Ramón, ha informat de l’obertura de tots els cementeris de la ciutat amb mesures especials per afavorir un accés “segur” i, segons destaca, “enguany més necessari que mai perquè les restriccions sanitàries han deixat fora aquests mesos a moltes persones que no es van poder acomiadar dels seus éssers volguts”.

Per fer-ho possible hi haurà un control en l’aforament de tots els espais. El Cementeri General de València es compartimentarà en quatre zones més la secció 20 i l’ampliació, amb un aforament total de 13.083, 19.565, 16.127, 15.765, 6.291 i 2.950 persones, respectivament, que no es podrà superar en cap moment.

Per controlar aquest aforament i el de la resta de cementeris (Benimàmet, Cabanyal, Campanar, Grau, Massarrojos i El Palmar) s’instal·laran un total de 20 sistemes digitals de leds infrarojos que comptabilitzaran en temps real les persones que estan entrant i eixint, portant així un control exhaustiu.

S’ha previst un dispositiu especial entre el 24 d’octubre i l’1 de novembre, que afectarà les línies EMT 9, 10, 18 i 99

Així mateix, en totes les portes estarà present un operari que explicarà com accedir a cada secció i comprovarà que es compleix en tot moment el protocol de seguretat. D’altra banda, segons ha indicat Alejandro Ramón, es veurà reforçat el servei de neteja amb 46 nous operaris i la desinfecció continuada de zones comuns. També s’instal·laran 14 dosificadors gel extra, més de 400 cartells informatius i al voltant de 250 metres de tanca limitadora, suposant una inversió total de 92.234 euros. A més, s’habilitaran els aparcaments especials com és habitual i hi haurà presència de la Policia Local per a coordinar els dispositius i garantir el compliment de les normes.

En la roda de premsa també ha estat present el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi. L’edil ha destacat que s’ha previst un dispositiu especial entre el 24 d’octubre i l’1 de novembre, que afectarà les línies EMT 9, 10, 18 i 99 amb un increment del 50% del servei respecte a l’any 2019 que s’incrementarà el cap de setmana del 31 i 1, duplicant el servei d’un cap de setmana habitual. Així mateix, el cap de setmana hi haurà una llançadora des del centre de la ciutat cap al Cementeri General des del carrer Periodista Azzati, mentre el dia de Tots Sants una altra línia connectarà el tanatori amb l’ampliació del cementeri. El personal de l’EMT controlarà també els accessos al cementeri per a evitar aglomeracions i hi haurà un equip d’informadors al carrer que informaran del servei, així com cartells informatius i informació a les xarxes socials. Durant aquests dies hi haurà atenció presencial i telefònica a l’oficina de l’EMT.

Tant Alejandro Ramón com Giuseppe Grezzi han fet una crida a la ciutadania per avançar les seues visites abans de l’1 de novembre i garantir un accés escalonat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 4 =