Arranca el dispositiu d'emergències en les carreteres davant la previsió de pluges intenses

Arranca el dispositiu d'emergències en les carreteres davant la previsió de pluges intenses
17/10/2018 -

L’àrea de Carreteres de la Diputació de València ha activat aquest dimecres el dispositiu especial per emergències davant l’episodi de pluges intenses que s’espera que afecte la Comunitat Valenciana a partir del dijous, 17 d’octubre, segons ha alertat el Centre de Coordinació 112 de la Generalitat.

Les fortes precipitacions podrien causar despreniments, inundacions puntuals i caiguda d’arbres, per la qual cosa la Diputació descarta tallar la circulació en trams de vàries vies, detalla la corporació provincial en un comunicat.

En concret, en cas que la persistència i extensió de les pluges arribara a aconseguir els volums anunciats, fins a 200 litres per metre quadrat, la xarxa provincial de carreteres podria veure’s afectada per inundacions puntuals o generalitzades, la qual cosa comportaria el tall de determinades carreteres al llarg del cap de setmana.

El responsable de Carreteres, Pablo Seguí, ha advertit que aquesta situació climatològica adversa pot provocar despreniments de terra i blocs i caiguda d’arbres. Per açò, la recomanació general és evitar en la mesura del possible l’ús del vehicle durant el temps que dure el fenomen i, en cas d’haver de fer-ho, extremar al màxim la precaució.

Les zones més sensibles són les carreteres que creuen llits o barrancs o estan a prop, ja que podrien veure’s desbordats i causar inundacions en la via. Especial risc presenten també les zones de talussos, on les pluges poden provocar arrossegaments i despreniments en la calçada.

Aquesta circumstància és “crítica” per a la seguretat viària per l’inesperat de la seua aparició, i podria obligar a senyalitzar el tall de diverses carreteres, amb caràcter preventiu i per a minimitzar al màxim els riscos per als usuaris de les vies, ha explicat el diputat.

DISPOSITIU DE BOMBERS I DIVALTERRA

Per a garantir la seguretat, les brigades d’emergències procediran a senyalitzar tant el tall com el corresponent desviament quan la Diputació constate la necessitat d’impedir la circulació.

Mentre dure la situació d’alerta, el personal de conservació romandrà mobilitzat, de manera que les decisions sobre els talls o senyalitzacions es prendran –ha recalcat Seguí– “tan prompte com es considere necessari, a fi d’evitar conseqüències tràgiques”.

Al costat del personal de l’àrea de Carreteres romandran mobilitzats els efectius del Consorci de Bombers de València i de Divalterra. Aquestes últimes brigades han rebut la instrucció de posar-se al servei dels ajuntaments per a ajudar en emergències que pogueren produir-se en els municipis.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =

sagunt a escena 2019
turismo salou