25n
25N
25N

Quasi 100.000 persones demanen el vot per correu en la Comunitat Valenciana per a les eleccions municipals i europees

E.P

Quasi 100.000 persones demanen el vot per correu en la Comunitat Valenciana per a les eleccions municipals i europees
21/05/2019 -

Un total de 99.975 ciutadans han sol·licitat el vot per correu en la Comunitat per a les eleccions europees i municipals d’aquest diumenge, 26 de maig, dels 3,73 milions i 3,64 milions anomenats a votar en cada cas, respectivament. Es tracta tant de valencians residents en altres països com persones d’altres comunitats que volen votar a la regió.

En les europees, dels 3,73 milions, un total de 109.444 valencians votaran des de fora d’Espanya, mentre 74.641 estrangers ho faran en les taules distribuïdes per la Comunitat. Mentrestant, dels 3,64 milions anomenats a votar en les municipals, un total de 96.734 són estrangers residents a Espanya.

Durant el 26M, la Comunitat comptarà amb un total de 6.044 taules amb les seues cabines distribuïdes en 2.223 col·legis electorals, amb fins a 15.295 urnes. Delegació de Govern distribuirà més de 7,2 milions de sobres per a tots dos comicis.

Fins a 87 milions de paperetes permetran triar als valencians als seus representants en el Parlament Europeu: un total de 82.746.956 de vot ordinari i quasi 4,3 milions per a vot per correu i des de l’estranger (CERA).

Més de 9.300 efectius de diversos cossos de seguretat garantiran la normalitat de les eleccions amb remuneració a càrrec del Ministeri de l’Interior. Atendran les instruccions dictades el 9 d’abril en relació amb la situació alerta antiterrorista en nivell 4 reforçada.

DISPOSITIU D’11.000 AGENTS

En concret, componen el dispositiu un total de 4.496 guàrdies civils, 3.304 policies nacionals, 1.416 locals –gratificats directament per Delegació– i 111 agents de la unitat adscrita al Cos Nacional de Policia (CNP). A aquests efectius cal sumar els destinats pels ajuntaments dins del servei extraordinari de Policia Local, per la qual cosa el total ascendeix a uns 11.000 agents.

Per a facilitar la tasca de transmissió de dades des de les taules hi ha assignats 2.739 representants de l’administració, que disposaran de 2.311 tablets. El cost màxim del dispositiu de Delegació de Govern ascendeix a 4,96 milions d’euros.

En el cas de les municipals, la impressió i distribució de les paperetes correspon als ajuntaments de la Comunitat, excepte a València. El repartiment als 275 col·legis de la capital ho duu a terme el magatzem electoral de la província de València, amb fins a 14,3 milions de paperetes.

El material ja s’ha repartit per complet des dels magatzems electorals de les províncies d’Alacant i Castelló, mentre en el cas de València s’ultima el trasllat amb huit de les nou juntes distribuïdes, amb un total de 3.107 taules.

NOVA FESTA DE LA DEMOCRÀCIA

Es tracta d’un procés electoral més complicat que el de les generals i autonòmiques valencianes del 28A, davant el major nombre de paperetes i la quantitat de candidatures a nivell local, com ha explicat el delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, en la visita al magatzem de València al costat del subdelegat, José Roberto González.

L’objectiu és que aquest diumenge transcórrega sense complicacions com “una nova festa de la democràcia”, per al que el delegat ha confiat que la transmissió de dades funcione correctament en encarregar-se una empresa diferent que la de les eleccions del mes passat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =

museo prehistoria