25n
25N
25N

L'Ajuntament estableix un dispositiu per a la poda d'un dels seus arbres monumentals a Benimàmet en col·laboració amb els bombers

Es tracta d’exemplar d’eucaliptus roig i és un dels arbres més alts de València

L'Ajuntament estableix un dispositiu per a la poda d'un dels seus arbres monumentals a Benimàmet en col·laboració amb els bombers
13/05/2020 -

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha posat en valor “l’ingent treball que fan els tècnics de jardineria per salvaguardar aquests arbres monumentals que estan protegits per llei, que requereixen un tractament especial i que, a més, són molt volguts pels veïns i veïnes que tenen la sort de conviure al voltant d’un exemplar d’aquestes característiques”.

Campillo ha explicat que els últims temporals havien provocat el trencament d’algunes branques que podien desestabilitzar l’arbre. Després de les inspeccions realitzades per l’Observatori Municipal de l’Arbre de València (OMAV) es va decidir que era necessari realitzar una inspecció en altura, per a revisar l’estat de la seua estructura i escometre les tasques de sanejament pertinents. “La finalitat d’aquests treballs és minimitzar possibles futures fractures, així com consolidar i equilibrar la copa d’aquest exemplar, un arbre monumental emblemàtic no sols en l’àmbit municipal, sinó de la Comunitat Valenciana, per les seues dimensions” ha assenyalat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana.

Aquest arbre es va incorporar fa dos anys al Parc Lineal de Benimàmet. Està ubicat al costat del traçat de les vies del tramvia, ara soterrades. És un exemplar d’eucaliptus roig (Eucalyptus camadulensis), una espècie cada vegada més escassa en la nostra ciutat. S’estima que té una edat aproximada d’entre 80 i 100 anys. Té una alçada de 40 metres, amb un tronc de 6,1 metres de perímetre i una copa de 30 metres de diàmetre.

L’Organisme Autònom Municipal de Parcs i Jardins, encarregat de la conservació del Parc Lineal de Benimàmet, compta per a aquest operatiu especial amb l’ajuda dels bombers, ja que es requereix una plataforma elevadora que facilite als operaris els treballs de poda i sanejament. Els Bombers Municipals han aportat una plataforma per permetre als operaris pujar.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que “des de jardineria sostenible estem sempre atents a la salut dels nostres arbres, especialment d’aquells considerats monumentals”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 2 =

museo prehistoria
museo prehistoria