25n
25N
25N

Les dones continuen guanyant força en les Falles de València

En les Falles 2020, alguns dels espectacles pirotècnics més destacats seran disparats per dones pirotècniques

Les dones continuen guanyant força en les Falles de València
10/02/2020 -

Ja es coneix el calendari pirotècnic de les Falles 2020. Un calendari potent, amb noves incorporacions valencianes, “que ajude a reconéixer el caràcter artístic del sector pirotècnic”, i en el qual les dones continuen guanyant presència amb el tret d’alguns dels espectacles pirotècnics més esperats de les Falles de València.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, acompanyat de les Falleres Majors de València 2020, Consuelo Llobell i Carla García, van presentar, durant la celebració de la Gala de la Pirotècnia, la proposta per als trets que tindran lloc al llarg de la celebració de totes les festes josefines. En aquesta ocasió, a més de comptar amb major pressupost per a dignificar aquesta professió, les dones continuen xafant fort.

Així, com no podia ser d’una altra manera, la mascletà del 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, serà la pirotècnica Reyes Martí la que s’encarregue de fer vibrar a tots els valencians i valencianes amb un espectacle que, de nou, tornarà a estar carregat de molta pólvora i molta reivindicació.

Però a més, la pirotècnia Caballer FX, dirigida per María José Lora, serà l’encarregada de disparar no només la mascletà del dia de Sant Josep (19 de març), sinó que, a més, tant el castell de la Nit del Foc (18 de març), com la cremà de les falles municipals també portaran el distintiu d’aquesta pirotècnica.

Programa pirotècnic de les Falles 2020

El cicle de mascletaes, que iniciarà Peñarroja, el continuaran Pirotècnia Tamarit (dia 2), Dragón (dia 3), Pibierzo (dia 4), Pirotècnia Zaragozana (dia 5), Alpujarreña (dia 6), Nadal Martí (dia 7), Pirotècnia Martí (dia 8), Mediterráneo (dia 9), Crespo (dia 10), Pirotècnia Tomás (dia 11), Gironina (dia 12), Zarzoso (dia 13), Pirotècnia Valenciana (dia 14), Hermanos Caballer (dia 15), Turís (dia 16), Aitana (dia 17), Vulcano (dia 18) i Caballer FX (dia 19). A més, enguany hi haurà tres mascletades nocturnes -una més que en anys anteriors- a càrrec de Pirotècnia Tomás (dia 7), Pirotècnia Valenciana (dia 13) i Mediterráneo (dia 14), totes elles a les 00.00 hores.

L’Alba de les Falles -coincidint amb la nit de la Plantà, a partir de les 00.00 hores- la dispararà Pirotècnia Vulcano a la Plaça de l’Ajuntament, mentre que els castells en l’Albereda portaran el distintiu de Zarzoso (la nit del 16 al 17 a les 00.00 hores), Hermanos Caballer (la nit del dia 17 al 18 a la 1 de la matinada) i Caballer FX per a la Nit del Foc la nit del dia 18 a les 1.30 hores. L’endemà, com és tradicional, també serà Caballer FX l’encarregada de la cremà de les falles municipals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =

Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus