25n
Orgull
Orgull

La Diputació dissenya una nova glorieta per a agilitar l'accés a la V-30 des de Manises

La ‘turbo redona’ proposada per l’Àrea de Carreteres s’executarà aquest mateix any i evitarà les actuals retencions provocades per la circulació interior dels vehicles procedents de Paterna

La Diputació dissenya una nova glorieta per a agilitar l'accés a la V-30 des de Manises
27/03/2019 -

La Diputació de València dissenya una nova glorieta per a agilitar l’accés a la V-30 des de Manises, els veïns de la qual i veïnes pateixen diàriament llargues retencions per a incorporar-se a la rotonda a causa dels vehicles que circulen pel seu interior procedents de Paterna i a l’alta intensitat de trànsit de la CV-371 entre tots dos municipis.

A fi de solucionar aquest problema, i després de les peticions del propi ajuntament, els tècnics de l’Àrea de Carreteres de la corporació provincial han plantejat modificar el disseny de la glorieta per a convertir-la en una ‘turbo redona’ que permetrà l’accés i la circulació simultània dels vehicles procedents tant de Manises com de Paterna.

Segons ha explicat el Diputat de l’Àrea de Carreteres, Pablo Seguí, això s’aconseguiria “canalitzant els moviments que es poden realitzar en la calçada anul·lar de la glorieta, delimitant espais perquè puguen circular en paral·lel permetent l’accés dels vehicles de Manises, independentment que hagen altres automòbils en circulació a l’interior de la redona, de manera que es possibilite, al seu torn, que els uns i els altres isquen d’ella en paral·lel per a incorporar-se a la V-30”.

L’Ajuntament de Manises ha valorat molt positivament la proposta de la Diputació de València, ja que segons ha expressat el seu alcalde, Jesús Borràs, aquesta pot “resoldre d’una forma molt encertada un problema que afecta a molts ciutadans i ciutadanes de Manises en els seus desplaçaments diaris i que necessiten una solució urgent”.

El projecte, que compta ja amb el disseny en planta i està previst que s’execute al llarg d’enguany a través del Servei de Conservació, ha sigut estudiat de forma conjunta amb el Ministeri de Foment, ja que es tracta d’un enllaç que afecta a carreteres de totes dues administracions. A nivell d’execució, per a la posada en marxa de la ‘turbo redona’ serà necessari ampliar algun dels carrils i executar trams de nova plataforma, a més de pavimentar tota la rotonda, canviar la senyalització tant horitzontal com vertical, i executar algun tram de nou ferm. L’actuació, amb un cost aproximat de 100.000 euros, podria realitzar-se en un termini inferior a un mes.

La glorieta que es modificarà està situada en el quilòmetre 0,250 de la CV-371, a l’eixida del pont de Manises, el municipi més afectat per les retencions que es produeixen en les hores de major afluència de trànsit, ja que el moviment d’incorporació a la rotonda d’aquests vehicles es veu obstaculitzat pels quals arriben des de Paterna que, en haver-se incorporat prèviament, tenen preferència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × dos =