25n
25N
25N

La dissenyadora Sandra Figuerola serà l'encarregada del cartell de la 7é edició de Mostra Viva del Mediterrani

La dissenyadora Sandra Figuerola serà l'encarregada del cartell de la 7é edició de Mostra Viva del Mediterrani
20/05/2019 -

La dissenyadora gràfica valenciana Sandra Figuerola serà l’encarregada de signar el cartell de la 7a edició del Festival Mostra Viva del Mediterrani, la celebració del qual serà entre el 5 i el 20 d’octubre. L’obra es presentarà el divendres 14 de juny en un acte que tindrà lloc en el Centre del Carme de València. Des d’aqueix moment, el seu disseny es convertirà en imatge de l’esdeveniment cultural, la progressió del qual ha recuperat a la ciutat de València com a referent de la cultura del Mediterrani en àmbits com la música, el circ, la narració oral, la dansa, la literatura o vídeo creació.

Sandra Figuerola se suma així a l’exclusiva i selecta llista de dissenyadors i artistes designats per a crear el cartell del festival multidisciplinari en la seua segona etapa i de la qual ja formen part creadors com a Mariscal, Manuel Boix, Artur Heras, Sento Llobell, Victoria Cano i José Morea.

Mostra Viva és un festival que compta amb el suport decidit d’institucions com l’Ajuntament de València, la Generalitat Valenciana o la Diputació de València, així com moltes altres institucions públiques i privades decidides a col·laborar i situar a València com a epicentre de les cultures del Mediterrani durant el mes d’octubre reforçant-la com a viver del debat i la creativitat de les civilitzacions i cultures del seu entorn.

Sandra Figuerola posseeix una llarga trajectòria professional. Va ser sòcia/fundadora del mític estudi La Nau, grup multidisciplinari i avantguardista que va revolucionar el disseny valencià durant els anys huitanta i va obrir una nova línia de creació i modernitat en el disseny.

La creadora va cursar estudis en l’Escola de Belles Arts de Sant Carles de València. Actualment desenvolupa el seu treball en Estudi El Almudín, l’activitat creativa del qual està basada en diverses àrees com a disseny gràfic, editorial, identitat corporativa, disseny industrial o tèxtil.

A més, com a obra més recent, va ser autora el cartell de Falles de la Diputació de València de 2019.

Està en possessió de la Medalla de Sant Carles, Facultat de Belles arts al costat del col·lectiu La Nau i també va rebre el reconeixement de la cadena Mestres del FAD de Barcelona.

L’artista avança que la seua idea argumental per a la creació del cartell de Mostra Viva ha sigut unificar un concepte que englobarà la pròpia diversitat creativa i cultural que ofereix el propi festival.

La dissenyadora s’ha inspirat en el llegat de l’Antiga Grècia com a nexe d’unió de les cultures mediterrànies.

“El cartell tindrà un llenguatge molt modern. Amb un aspecte estètic que referència el passat però des d’una perspectiva i mirada de futur”, matisa com a avanç.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 20 =

museo prehistoria