25n
25N
25N

La direcció d'EMT es reuneix per a avaluar els danys de l'incendi en cotxeres

La direcció d'EMT es reuneix per a avaluar els danys de l'incendi en cotxeres
06/12/2020 -

La direcció de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València s’ha reunit hui per a avaluar els danys de l’incendi ocorregut ahir a la vesprada en les cotxeres de Sant Isidre, mentre la policia científica investiga les causes de l’incident.


El president d’EMT, Giuseppe Grezzi, i la directora gerent, Marta Serrano, s’han reunit amb personal de l’àrea tècnica i d’operacions per a analitzar l’impacte del foc, que es va originar en un autobús de vint anys d’antiguitat que es trobava estacionat en les cotxeres. Este vehicle havia passat la ITV el passat 19 de novembre.


Este autobús formava part de la flota envellida que des de fa cinc anys s’està renovant amb la compra de nous vehicles menys contaminants. De fet, estava prevista la seua retirada amb l’arribada dels 164 nous autobusos híbrids que s’estan incorporant enguany i el pròxim.


El foc originat en el primer autobús es va propagar a altres vehicles que es trobaven estacionats, afectant completament setze vehicles i parcialment a altres deu que podran ser reparats. Tots els autobusos afectats per l’incendi tenien més de quinze anys d’antiguitat, excepte un que tenia deu anys.

Ahir mateix EMT va donar part a la companyia asseguradora i els perits es van desplaçar a la cotxera a iniciar les actuacions necessàries per a la cobertura dels danys i per a efectuar les reparacions necessàries com més prompte millor.

“És important subratllar que les valoracions econòmiques que s’estan fent per part de l’oposició no responen amb la realitat. Cal tenir en compte que es tracta d’autobusos que tenen una edat avançada i el seu valor no és el mateix que quan es van comprar. Per exemple, el valor d’un cotxe quan es compra és diferent del que té al cap de quinze anys amb 200.000 quilòmetres fets. El mateix ocorre amb estos autobusos afectats, als quals ja se’ls havia planificat la seua retirada després d’una fotracà de quilòmetres”, ha explicat Grezzi, que ja ha contactat amb l’oposició per a informar de l’incident.


La bona gestió ha permès que el servici que presta EMT haja funcionat amb normalitat i no s’haja vist afectat per l’incident. La direcció d’EMT continua treballant per a planificar el servei i evitar en tot moment que este accident afecte a les persones usuàries.

Este matí s’ha realitzat una revisió completa del sistema de comunicacions wifi a Sant Isidre, que permet el trànsit de dades entre els autobusos de la flota i els servidors d’EMT. Els tècnics han verificat que tot funciona correctament, a excepció de les antenes de la zona de l’incendi. Per a assegurar la cobertura, s’han instal·lat dos punts extres nous.


La ràpida intervenció dels equips d’emergència i les mesures de seguretat en les instal·lacions d’EMT va permetre controlar l’incendi sense que afectés cap persona. En la seua actuació, els bombers van utilitzar les Boques d’Incendi Equipada d’EMT per a sufocar el foc. A l’octubre, es va passar l’última inspecció trimestral del sistema antiincendis.

Després de decretar-se l’incendi, l’alcalde de València, Joan Ribó, i el president de l’entitat es van traslladar immediatament a les instal·lacions per a conèixer els danys de l’incendi. A més, la plantilla d’EMT es va traslladar de manera voluntària a les cotxeres per a participar en el trasllat dels autobusos i garantir així el funcionament del servici que presta l’entitat a la ciutadania. El president d’EMT ha agraït esta acció voluntària dels treballadors i treballadores, que “demostren el seu compromís amb el servei públic que presta EMT”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 17 =