25n
Orgull
Orgull

La diputada de Vox en Les Corts Rebeca Serna deixa aquest grup parlamentari però manté la seua acta en la Cambra

La diputada de Vox en Les Corts Rebeca Serna deixa aquest grup parlamentari però manté la seua acta en la Cambra
23/08/2021 -

La diputada de Vox en Les Corts Valencianes Rebeca Serna Rosell ha decidit deixar aquest grup de la Cambra autonòmica però mantenir la seua acta i continuar com a parlamentària fora d’aquesta formació política. Així ho ha comunicat Serna a través d’un escrit presentat aquest dilluns per registre d’entrada i dirigit a la Mesa de les Corts.

En aquest document, la parlamentària, a l’empar del que es preveu en l’article 27.2 del Reglament de la Cambra autonòmica, comunica la seua baixa en el grup de Vox.

Serna, com publica el diari Levante-EMV, assegura que ja no està còmoda en una formació que segons ha denunciat en un escrit la menysté constantment i assenyala que ha intentat posar solució a través de mitjans interns però sense resultat. D’acord amb aquesta informació, el punt d’inflexió s’ha produït després que el partit haja editat un vídeo amb els “millors moments” de l’any parlamentari en el qual ella no apareix.

La diputada sol·licita a la Mesa de les Corts que, de conformitat amb el que es disposa en l’incís últim de l’article 27.6 del citat reglament, “s’adopten les mesures oportunes i que siguen necessàries” per a garantir-li “l’exercici de tots els drets parlamentaris i l’accés als mitjans materials necessaris per a desenvolupar plenament les funcions parlamentàries que com a diputada de les Corts” li corresponen.

Rebeca Serna demana que es prenguen eixes mesures a “la màxima brevetat possible per a no veure vulnerats” els seus “drets individuals com a parlamentària”. Igualment, demanda que se l’informe “de manera exacta dels mitjans materials i personals” que rebrà i “amb quina periodicitat d’acord amb el reglament i a les normes de funcionament de la Cambra” valenciana.

La diputada al·ludeix a l’acord de la Mesa 11/IX, de 23 de juny de 2015, modificat per l’Acord de la Mesa 523/IX, de 23 de febrer de 2016, que parla del “dret a l’assignació d’una quantitat mensual per diputat per a atendre les despeses derivades de l’exercici” de les funcions com a tal, i demana que se l’informe “de quines són les despeses derivades de l’exercici” de la seua condició de parlamentària “susceptibles de ser atesos per la citada quantitat”.

En aquesta línia, Serna reclama també conéixer “les despeses que quedarien exclosos de la mateixa” i informació “dels mecanismes per a fer ús d’això”.

La parlamentària planteja a més que a partir de la seua eixida del grup de Vox se li assigne l’escó que la Mesa de les Corts “considere oportú dins de l’hemicicle perquè en pròxim ple no veja vulnerats” els seus drets com a diputada.

Rebeca Serna recorda que el reglament recull que “els diputats i diputades tindran el dret d’assistir amb veu i vot a les sessions del ple de les Corts Valencianes i a les de les comissions a què pertanguen i a exercir les facultats i exercir les funcions” que el reglament els atribueix.

D’altra banda, la parlamentària demana que se l’informe de “els tràmits a seguir per a poder continuar utilitzant la plaça de garatge que va ser assignada a cada diputat a l’inici de la legislatura”.

COMISSIÓ DE MEDI AMBIENT

Així mateix, en l’escrit presentat aquest dilluns, Serna reclama, “d’acord amb l’article 27 del Reglament de les Corts i amb els acords de la Mesa de 2008 i de 2017 i posteriors”, que se li integre en la Comissió de Medi Ambient, Aigua i Ordenació del Territori de la Cambra autonòmica “per a no veure minvats” els seus drets individuals i perjudicada la seua possibilitat de representar als valencians “amb la diligència que l’exercici de la funció del càrrec de diputat mereix”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =