25n
25N
25N

La Diputació se suma a la commemoració del 8 de març visibilitzant a la dona en el món rural

La diputada d’Igualtat, Eli García, el president de la Diputació, Toni Gaspar, i diversos diputats i diputades i representants sindicals lligen una moció en la plaça Manises amb motiu del Dia Internacional de la Dona

La Diputació se suma a la commemoració del 8 de març visibilitzant a la dona en el món rural
06/03/2020 -

La Diputació de València ha volgut sumar-se este divendres als actes de commemoració del 8 de març amb la lectura pública en la plaça Manises del Manifest 8M, que va ser aprovat a través d’una moció en el ple del mes de febrer de la corporació, amb el suport dels grups del PSPV, PP, Compromís, Ciutadans i La Vall ens Unix.

El president de la institució provincial, Toni Gaspar, ha inaugurat l’acte llegint el primer extracte del manifest. Posteriorment, les diputades i diputats Pilar Molina, Dolors Gimeno, Modesto Martínez i Pilar Sarrión, així com les representants sindicals d’UGT, Pilar Gímenez, i de CSIF, Yolanda Selma, han participat també en la lectura de la moció. La responsable de l’àrea d’Igualtat, Eli García, ha sigut l’encarregada de concloure amb esta primera part de l’acte, que ha comptat també amb la presència d’altres diputats i diputades de la corporació.

Els grups que han subscrit l’acord proposen, entre altres punts, l’aprovació d’una Llei d’Igualtat Laboral, amb la finalitat de garantir de manera efectiva el dret a la conciliació i posar fi a la discriminació que encara es donen en algunes professions amb les dones embarassades.

La segona part de l’acte ha estat protagonitzada per l’associació Hilando Vidas, formada per dones de l’àmbit rural procedents de la comarca de La Serranía, que ha dut a terme el projecte ‘Sororidad Serranía’, mitjançant el qual s’ha decorat la façana de la Diputació i d’altres edificis institucionals amb hexàgons elaborats per 650 dones dels 19 municipis de la comarca, amb l’objectiu de crear una gran obra d’art que done visibilitat a la dona rural.

La diputada Eli García ha posat l’accent en “el compromís adquirit per la Diputació per a secundar i defensar el paper de la dona en el medi rural”.

Acte del diumenge

Una de les dones de ‘Hilando Vidas’, Fina García, ha pres la paraula per a, a través d’un emotiu discurs, explicar el significat del projecte ‘Sororidad Serranía’, gràcies al qual es dignifica l’art de teixir, i donar detalls de l’acte que tindrà lloc el diumenge 8 de març amb motiu del Dia Internacional de la Dona, amb el lema ‘Dones rurals, dones visibles’.

Diumenge, a les 11 del matí, 650 dones procedents de La Serranía es reuniran en el pont de Serrans per a creuar juntes les Torres. Una vegada en la plaça dels Furs, seran rebudes per una comitiva formada pel president de la Diputació, Toni Gaspar, la diputada d’Igualtat, Eli García i el vicepresident i diputat Carlos Fernández Bielsa, al costat de responsables de la Generalitat Valenciana i el Govern d’España.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 3 =