25n
25N
25N

La Diputació de València, més de 20 anys marcada per la corrupció

La detenció de Jorge Rodríguez torna a suposar un dur colp reputacional a la Institució

La Diputació de València, més de 20 anys marcada per la corrupció
28/06/2018 -

Després de 20 anys de governs del PP, el conegut Cas Imelsa amb Alfonso Rus, ara arriba l’Operació Alqueria i torna a posar en primera línia a la Diputació embolicada en nous casos presumptament de corrupció.

El Cas Imelsa ens va deixar per al record i per a la vergonya aqueixa conversa telefònica de “mil, dues mil, tres mil….” de l’expresident de Diputació de València, Alfonso Rus. Ara novament Divalterra se situa en el punt de mira per 7 contractes a dit quan hi havia 12 informes que ja alertaven d’aqueixes irregularitats.

Pot ser que Divalterra sone a nou però en realitat és l’antiga Imelsa i amb el “llavat” de cara també es pretenia una renovació completa de la seua imatge per a acabar precisament amb aqueix estigma de la corrupció. Aqueixa taca segueix molt lligada a Diputació malgrat els 3 anys d’intensa renovació dels nous executius, del Botànic, per a donar exemplaritat a les institucions.

L’última víctima torna a ser un nou President de Diputació, Jorge Rodríguez, un dels rostres més joves i prometedors del PSPV, que ha caigut amb aquesta macrooperació i que torna a obrir una crisi reputacional de la institució. El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha hagut d’actuar ràpidament per a calmar les aigües amb la destitució de Rodríguez de tots els seus càrrecs.

Ara, Toni Gaspar tindrà un dur repte: restablir la normalitat institucional a menys d’un any de les eleccions municipals i autonòmiques.

Comunicat íntegre de Ximo Puig

Després d’un dia difícil, en el qual he compartit reflexions amb molts companys i companyes, proposaré al secretariat del PSPV la suspensió de tots els seus càrrecs de Jorge Rodríguez.
La detenció d’un president de la Diputació és perjudicial per a l’esforç que tots els valencians i valencianes estem fent per a alçar la hipoteca reputacional, després de vint anys de governs del PP.

Encara així el PSPV confia en la presumpció d’innocència de Jorge Rodríguez i seran els jutges els qui determinen la responsabilitat en una recerca de la qual gens es coneix perquè roman secreta.
El PSPV sempre ha sigut contundent davant tots els casos de possibles irregularitats, qualsevol que siga la seua naturalesa i així ho seguirà sent.

A més per a garantir l’estabilitat en la Diputació, proposaré a l’executiva que l’actual vicepresident, Toni Gaspar, siga el candidat a la presidència de la corporació provincial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =

torrent