25n
25N
25N

La Diputació celebra el Dia d'Europa amb les 4 escoles ambaixadores del Parlament Europeu a la província

La corporació provincial col·labora en la norantena sessió internacional del Parlament Europeu dels Joves, que tindrà lloc del 25 de juliol al 4 d’agost a València

La Diputació celebra el Dia d'Europa amb les 4 escoles ambaixadores del Parlament Europeu a la província
09/05/2019 -

Amb el lema ‘Tria el teu futur’, la Diputació de València ha celebrat aquest 9 de maig el Dia d’Europa en companyia de l’alumnat de les quatre escoles ambaixadores del Parlament Europeu de la província de València. La corporació provincial, implicada en el projecte europeu, també col·laborarà en la norantena sessió internacional del Parlament Europeu dels Joves, que comptarà amb la participació de més de 300 persones de 40 països i tindrà lloc del 25 de juliol al 4 d’agost a València.

L’alumnat del col·legi La Milagrosa, de Cullera, l’IES Gregori Maians, d’Oliva, l’IES Riu Túria, de Quart de Poblet, i el col·legi Hernández, de Vilanova de Castelló, així com les persones responsables d’aquests centres educatius, s’han reunit aquest dijous en el punt de trobada que la Diputació ha disposat a la Plaça Manises, on han pogut intercanviar les seues experiències com a escoles ambaixadores del Parlament Europeu.

La cooperació, la coordinació d’iniciatives motivadores i el treball en grup, així com la solidaritat i la possibilitat de viatjar per a descobrir altres països i altres cultures, o conéixer el funcionament de les nostres institucions, són els aspectes que més han destacat les i els alumnes d’aquests centres educatius quan han explicat els seus projectes.

La jornada europea de la Diputació ha tingut continuïtat en el Saló de Plens de la corporació, on el president, Toni Gaspar, i el diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, han donat la benvinguda als joves després de la primera presa de contacte a la Plaça Manises, i han pogut escoltar les experiències de dues joves beneficiàries del programa de Eurobeques de la institució provincial.

València, ambaixadora europea

Nofuentes ha recordat que València és la província amb més escoles ambaixadores, per la qual cosa és important “donar visibilitat al treball que està realitzant l’alumnat que representa Europa i el que es fa des de la mateixa Diputació en aquesta matèria”. En paraules del responsable de Projectes Europeus, aquesta celebració mostra “el significat de l’Europa social i d’oportunitats, i els valors que aquesta vol impregnar, com la solidaritat i l’intercanvi d’experiències”.

Per la seua part, la coordinadora d’aquesta iniciativa europea en el col·legi La Milagrosa, Belinda García, ha destacat “l’avanç educatiu que suposa aquest projecte, que ha pogut pensar i dissenyar l’alumnat mateix, per a donar a conéixer les institucions europees”. En aquest sentit, la directora del col·legi Hernández, Mariola Hernández, ha assenyalat “l’experiència gratificant” que implica la participació en aquesta i altres iniciatives similars, com el programa Erasmus, ja que ajuda a “conscienciar sobre el deure de transmetre la funció de les institucions des dels centres”.

En la mateixa línia, la cap d’estudis de l’IES Gregori Maians, Maria Mercè Fuster, ha subratllat la importància d’aquest projecte, en el qual ja van participar l’any passat, i ha explicat que aquest institut, que celebra enguany el seu cinquanta aniversari, ha fet un treball sobre les persones refugiades “des del punt de vista dels europeus, sobre l’Europa a la qual aquestes persones volen arribar”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =