25n
25N
25N

La Diputació subvenciona amb 300.000 € projectes de recuperació de memòria històrica a la província

La Diputació subvenciona amb 300.000 € projectes de recuperació de memòria històrica a la província
17/07/2020 -

La Diputació de València subvencionarà amb 300.000 euros, entre 2020 i 2021, projectes destinats a la recuperació de la memòria històrica que duguen a terme ajuntament i mancomunitats de la província. Així es recull en l’anunci de la institució publicat aquest divendres en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) per a donar a conéixer la convocatòria d’ajudes per a aquestes iniciatives.

Els projectes es finançaran a càrrec del pressupost de despeses de la Diputació per a 2020 i 2021, amb un import estimat màxim de 300.000 euros, segons indicat l’anunci, consultat per Europa Press. En concret, amb càrrec al pressupost de 2020 es preveu abonar 150.000 euros, 130.000 d’ells per a ajuntaments i els 20.000 restants per a mancomunitats.

Així mateix, la corporació provincial preveu l’abonament, amb càrrec al pressupost de 2021, d’altres 150.000 euros que es repartiran de la mateixa manera entre els consistoris i les mancomunitats. Les entitats locals menors de la província de València queden excloses d’aquestes ajudes, com a precisa l’anunci.

El BOP detalla que es podrà subvencionar amb aquestes partides “la construcció d’obres funeràries amb destinació a la inhumació de les restes cadavèriques que hagen sigut prèviament exhumats de fosses comunes”.

Igualment, se subvencionarà “la instal·lació d’elements testimonials o explicatius en reconeixement d’edificis, llocs i espais geogràfics vinculats a la memòria històrica per haver ocorregut en ells algun tipus d’actuació o esdeveniment en el període comprés entre l’esclat de la Guerra Civil i la fi de la Dictadura”.

Les ajudes arribaran també als projectes de “condicionament i restauració d’edificis, instal·lacions, llocs i espais geogràfics a què fa referència l’article 20 de la Llei 14/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat vinculats a la Guerra Civil o la repressió política i social posterior”.

L’anunci de la Diputació de València precisa que no podran ser beneficiaris d’aquestes subvencions “les entitats en les quals concórrega alguna de les circumstàncies previstes en l’article 13 de la Llei General de Subvencions, ni les que siguen deutores de la Diputació de València o dels seus ens dependents en els termes expressats en l’Ordenança General de Subvencions” d’aquesta institució.

D’altra banda, en el BOP s’apunta que les ajudes són compatibles “amb la percepció d’altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat procedents de qualsevol altra administració o ens públic o privat”. No obstant això, s’indica que aquesta subvenció provincial, “aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, no podrà superar el cost de l’activitat” proposada.

MÀXIM DE TRES PROJECTES

L’anunci explica que “la quantitat màxima de la subvenció podrà aconseguir fins al cent per cent del cost subvencionable dels projectes presentats” i ressalta que cada entitat pot presentar un màxim de tres projectes.

Els interessats a concórrer a aquesta convocatòria podran presentar la corresponent sol·licitud en els quinze dies naturals a partir del següent al de la publicació de l’extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província. La sol·licitud es realitzarà a través de la Carpeta Ajuntament i mitjançant els formularis disponibles en aquesta plataforma electrònica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + nou =