25n
25N
25N

La Diputació reforça la prevenció d'incendis amb la contractació de 47 nous brigadistes forestals

Les noves incorporacions, que passaran a formar part de la plantilla de Divalterra amb contracte indefinit, hauran de superar un examen teòric, valoració de mèrits i proves físiques

La Diputació reforça la prevenció d'incendis amb la contractació de 47 nous brigadistes forestals
20/12/2019 -

La Diputació de València, a través de la seua empresa pública Divalterra, reforçarà la plantilla de brigadistes forestals amb 47 noves contractacions, amb l’objectiu d’incrementar els recursos per a la prevenció i lluita contra incendis forestals. Els nous efectius, que s’incorporaran a Divalterra amb contracte indefinit, permetran cobrir les places vacants existents incrementant així l’operativitat de les brigades forestals.

Per a dur a terme les contractacions, es posarà en marxa un procés de selecció d’acord amb els principis d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat; i que inclourà almenys un examen teòric, valoració de mèrits i proves físiques.

Les incorporacions es realitzaran en els pròxims mesos, amb l’objectiu que les brigades tinguen totes les seues places cobertes abans de l’època de màxim risc d’incendis forestals.

Tasques silvícoles i suport en emergències

La comesa principal de les brigades forestals de la Diputació de València és la prevenció d’incendis mitjançant treballs de silvicultura que es duen a terme durant tot l’any, especialment en els mesos de tardor i hivern. Les principals tasques silvícoles se centren en l’adequació de zones d’interfície urbana-forestal, l’obertura i manteniment de faixes auxiliars i àrees tallafocs, i actuacions a l’entorn de pistes forestals, llits i barrancs.

A més d’estos treballs, les Brigades Forestals realitzen una important labor de vigilància preventiva i dissuasiva, principalment en els períodes de major risc com són la Setmana Santa i Pasqua, així com els mesos d’estiu.

Quant a les mobilitzacions per emergències, les brigades actuen com a suport en l’extinció d’incendis, en coordinació amb el Consorci de Bombers, i sota el comandament únic de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat Valenciana.

Així mateix, els brigadistes intervenen després del pas de fenòmens meteorològics adversos -temporals de vent i pluja, nevades- i col·laboren en casos de cerca de persones desaparegudes, pel seu ampli coneixement del territori.

Distribució de les brigades

La plantilla de brigades forestals que gestiona Divalterra consta de 112 brigades forestals, distribuïdes al llarg de 12 zones geogràfiques, amb un coordinador forestal al capdavant de cadascuna d’elles.

A més, es compta amb equips especialitzats en el maneig de tractors forestals per a llits de rius i barrancs i per a la resta de tasques silvícoles, així com personal tècnic dedicat a valoració de treballs, mobilitzacions, logística o control de flota, entre altres.

El president del Consell de Divalterra i diputat de Desenvolupament Rural, Ramiro Rivera, ha expressat aquest divendres la seua satisfacció pel consens en l’aprovació d’aquestes mesures que “a més ajudaran no sols a crear ocupació estable en les zones rurals, sinó també a contribuir en les polítiques contra la despoblació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − sis =

ccccinema
CCCC
activem alfafar