La Diputació reconeix el treball de Pilar Gil Cabedo en la protecció de les víctimes del masclisme

La jurista de l'Oficina d'Atenció a les Víctimes del Delicte de València porta 18 anys lluitant per aplicar la llei des d'una visió de gènere, en defensa de dones i menors especialment vulnerables

Guardar

La Diputació reconeix el treball de Pilar Gil Cabedo en la protecció de les víctimes del masclisme

“El Celia Amorós és un dels reconeixements més importants que pot rebre una persona compromesa en la lluita contra la violència de gènere”. Són paraules de Pilar Gil Cabedo segons després de recollir, de mans de l'exdiputada d'Igualtat de la Diputació, Isabel García, el premi que reconeix la seua trajectòria de 18 anys lluitant contra la barbàrie masclista i protegint a víctimes especialment vulnerables.

Des de la seua tribuna com a coordinadora de l'Oficina d'Atenció a les Víctimes del Delicte de València, aquesta lletrada especialista en violència de gènere considera que “no hi ha marxa arrere en la revolució de les dones”. L'emotivitat del lliurament del premi per part d'una de les grans referents en Igualtat, l'ex diputada provincial, va donar pas a un discurs no menys sensible en el qual Gil Cabedo va instar a aplicar la llei amb una visió de gènere, en defensa de les dones destrossades pel masclisme, de les quals ha aprés la seua valentia i capacitat de supervivència, per a comprendre que “les dones som poderoses”.

Pilar Gil Cabedo ha atés a centenars de dones al llarg d'una àmplia trajectòria com a jurista en la qual ha compartit sofriment amb les víctimes. “Dones que són jutjades pel sistema judicial, que es perden en un complex entramat burocràtic, que s'enfronten a les seues pròpies pors i que estan al càrrec de filles i fills que també pateixen aquesta violència”, explica la lletrada sobre el seu contacte quotidià amb les víctimes de maltractaments.

La coordinadora de l'Oficina d'Atenció a les Víctimes del Delicte se suma a altres personalitats reconegudes pels Celia Amorós, cas de la fiscal Rosa Guiralt, el magistrat José Luis Mendoza i la professora Julia Sevilla, primera lletrada en Les Corts i adjunta al Síndic de Greuges.

Com va deixar escrit Pilar Gil Cabedo en l'article ‘L'altra mirada’, una dona maltractada “no és un expedient ni una freda estadística. És una vida trencada que, davant teu, és la vulnerabilitat de l'ésser humà, amb lletres majúscules. La teua energia, els teus coneixements, no jutjar, escoltar, ordenar pensaments, acollir emocions, orientar, acompanyar, respectar. Quan tot això forma part de la teua activitat laboral, el teu treball no és només això, és una cosa infinita, t'humanitza, cada actuació val la pena, i és una lluita xicoteta, enmig d'una batalla que uns altres diuen dirigir amb una incerta i desordenada estratègia, que no sembla donar resultat”.

Destacats