25n
25N
25N

La Diputació intervé en el vessant nord d'Ademús

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, destaca “la millora de la seguretat per als habitants de la localitat, especialment per als habitants dels edificis situats en la part inferior del vessant”

La Diputació intervé en el vessant nord d'Ademús
04/11/2020 -

L’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha executat les obres de minimització de riscos geològics en el vessant nord d’Ademús, uns treballs necessaris “per a garantir la seguretat dels habitants i edificis de la localitat, principalment els situats en la part inferior del vessant perquè hi havia risc de despreniment”, ha explicat la vicepresidenta i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó.

Els treballs s’han portat a terme en el vessant nord, on a causa de l’estat precari en què es trobaven alguns blocs i el perill per als edificis, es va decidir actuar.

Les obres han consistit en la neteja del talús per a evitar riscos de despreniments, mitjançant un sanejament manual, i emprant tècniques d’alpinisme. Posteriorment, s’han instal·lat panells de xarxa de cable d’acer monofilar, que s’han fixat al terreny mitjançant ancoratges en la roca sana. Amb el material demolit s’han construït murets de maçoneria per a sostenir blocs inestables.

L’actuació ha sigut adjudicada a l’empresa Eneas Servicios Integrales S.A. per un import de 54.386 euros, dels quals la Diputació ha subvencionat el 95% i l’ajuntament ha assumit el 5%.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + tres =