25n
25N
25N

La Diputació col·laborarà amb Bonrepòs i Mirambell en projectes de memòria històrica

El diputat Ramiro Rivera es reunix amb l’alcaldessa, Raquel Ramiro, per a abordar diferents accions de sensibilització i coneixement de la història enfocades a escolars

La Diputació col·laborarà amb Bonrepòs i Mirambell en projectes de memòria històrica
17/09/2020 -

La Diputació de València col·laborarà amb Bonrepòs i Mirambell en diferents projectes de memòria històrica, entre ells l’assessorament per a iniciar el procés d’exhumació de la fossa comuna localitzada al costat del cementeri. Així ho han acordat durant la reunió d’este dijous en la localitat de l’Horta l’alcaldessa, Raquel Ramiro, i el diputat de Memòria Històrica Ramiro Rivera.

En la trobada, que ha comptat amb la presència del primer tinent d’alcalde de Bonrepòs i Mirambell, Jesús Raga, i el tècnic provincial Paco Sanchis, el diputat ha informat els responsables locals de les ajudes i subvencions a les quals poden accedir dins de les convocatòries de memòria històrica, tant per a avançar en les exhumacions com per a activitats de sensibilització o arquitectura de la Guerra Civil.

L’alcaldessa de Bonrepòs i Mirambell, Raquel Ramiro, ha traslladat al diputat provincial les iniciatives que el consistori té previst impulsar amb l’objectiu de “oferir eines a la ciutadania que ajude les veïnes i veïns a conéixer i divulgar la història”.

En este sentit, durant la reunió s’han contemplat diferents activitats a desenvolupar tant en el municipi com amb l’alumnat de Bonrepòs i Mirambell que cursa els seus estudis en l’Institut de Tavernes Blanques. Entre les visites, tallers o xarrades que la delegació de Memòria Històrica oferix a l’ajuntament s’inclou la projecció del documental ‘Fills del silenci’, així com la participació en els Premis de Memòria Democràtica i formar part de l’Agència de Lectura de Memòria Històrica.

Per part seua, Ramiro Rivera ha posat l’accent en la importància dels treballs que es duen a terme des de la Diputació en matèria de memòria històrica. En la seua opinió, “no sols s’està dignificant a les víctimes de la repressió franquista i la Guerra Civil, sinó que amb estes accions estem contribuint a la sensibilització i el coneixement de la nostra història”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =