La Diputació de València entre les corporacions locals amb millor situació financera segons la AiReF

Jorge Rodríguez: “Aquests resultats confirmen que és possible quadrar el cercle del finançament local, gestionant de manera eficient per a oferir als ajuntaments recursos per a exercir la seua autonomia”

Guardar

diputacion_mejor_saneadas
diputacion_mejor_saneadas

L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) ha publicat en la seua pàgina web l'Informe sobre els Pressupostos Inicials de Corporacions Locals (CCLL) per al present any, en el qual conclou que la Diputació de València es troba en el grup en cap de les administracions locals quant a solvència econòmica.

L'informe fet públic per l'autoritat estatal en matèria d'estabilitat financera ha posat de manifest el compliment, per part de la Diputació de València, dels tres indicadors de referència que s'utilitzen per a mesurar els riscos de solvència financera: l'objectiu d'estabilitat, la regla de despesa i la reducció del deute.

En paraules del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, “aquests resultats confirmen que és possible quadrar el cercle del finançament local, gestionant de manera eficient els recursos, per a reduir el deute i al mateix temps, incrementar de forma considerable les transferències directes als ajuntaments, amb la intenció que els alcaldes i alcaldesses puguen exercir aqueixa autonomia que defensem”. De fet, aquesta mateixa setmana es presentava un estudi "en el qual el 92% dels alcaldes i alcaldesses de la província han valorat de forma positiva a la Diputació, la qual cosa demostra que estem en el bon camí".

Estabilitat i menys deute

Quant a l'objectiu d'estabilitat, l'Entitat de Responsabilitat Fiscal assenyala que la Diputació de València ha complit l'objectiu establit en el Pla Econòmic-financer (39 milions d'euros) al tancament de 2017 amb un superàvit de 66 milions d'euros, i es preveu que aconseguisca l'objectiu d'estabilitat de 2018 amb un superàvit de 15 milions d'euros.

Sobre la regla de despesa, segons la qual les despeses corrents de la institució no han de sobrepassar els ingressos corrents, l'Autoritat Fiscal ha indicat que la Diputació compleix també amb l'objectiu de la regla de despesa prevista, sense superar la despesa màxima de 348 milions d'euros al tancament de 2017, amb una despesa computable de 309 milions d'euros.

Pel que fa a la reducció del deute, la AIReF ressenya que la Diputació ha rebaixat a final de 2017 el seu endeutament al 33%, preveient que continue la seua baixada fins al 28% a la fi de 2018. Malgrat l'esforç inversor, la Diputació de València no ha deixat d'amortitzar crèdits, i en l'equador de la legislatura s'han reduït ja 57 milions d'euros de deute, pels 50 que es van amortitzar durant tota la legislatura anterior. De fet, segons el diputat d'Hisenda, Toni Gaspar, “s'han rebaixat els interessos del deute en 5 milions d'euros”.

Amb un deute al tancament de l'exercici de 2017 del 33% dels seus recursos ordinaris, l'endeutament de la institució es troba "molt per sota del límit estatal del 110% per al deute en administracions públiques”, ha afegit el diputat d'Hisenda, que assegura que “la Diputació seguirà invertint en els municipis i amortitzant deute d'ací al final de la legislatura”.

Arxivat a:

Destacats