25n
25N
25N

La Diputació de València i Cruz Roja recolzen a 1.654 persones vulnerables de 56 municipis de menys de 5.000 habitants

El balanç del projecte ‘Acompanyament en processos d’inclusió en comarques’ reforça els serveis socials i impulsa l’acció social en el marc de la pandèmia en La Serranía, La Vall i el Rincón d’Ademuz

La Diputació de València i Cruz Roja recolzen a 1.654 persones vulnerables de 56 municipis de menys de 5.000 habitants
25/01/2021 -

La Diputació de València i Cruz Roja fan balanç del projecte d”Acompanyament en processos d’inclusió’ a les comarques de La Vall d’Albaida, La Serranía i El Rincón d’Ademuz. La iniciativa, que es va posar en marxa en 2020, pretén recolzar a les famílies més vulnerables, reforçar els serveis socials existents i impulsar l’acció social en el marc de la pandèmia, especialment en municipis amb menys de 5.000 habitants.

Gràcies al suport de la Diputació, la labor de Cruz Roja ha arribat en 2020 a un total de 1.654 persones de les 56 poblacions d’aquestes tres comarques valencianes que no arriben als 5.000 habitants. Juntament amb accions individuals coordinades amb els Serveis Socials dels ajuntaments per a ajudar a les persones més vulnerables d’aquestes zones, Cruz Roja ha impulsat tallers i xarrades dirigides a persones majors, famílies i infància i joventut. Així mateix, s’han celebrat sessions d’assessorament als professionals municipals en matèria d’estrangeria, igualtat i violència de gènere.

En paraules de la diputada d’Educació i Inclusió Social, Empar Folgado, aquest projecte pilot “suposa un esforç molt important per a la Diputació, que busca fer arribar els recursos a les persones que més el necessiten”. Dins del projecte, “és important destacar la partició comunitària com a eina de canvi d’una societat solidària. Les persones voluntàries de Cruz Roja han establit una xarxa de suport per a atendre les demandes de persones en situació de vulnerabilitat, que alhora són els seus veïns i veïnes”, explica Folgado.

La responsable provincial d’Inclusió Social, que ha mostrat la seua satisfacció pel suport de Cruz Roja i “el treball realitzat durant 2020”, s’ha referit també al pas de la borrasca Filomena pel territori valencià, que ha posat de manifest que l’acord signat amb Creu Roja “és molt beneficiós per a les comarques, amb una coordinació constant amb els municipis mitjançant telefonades a les persones majors, entrega de productes de primera necessitat, recollida de medicació o sensibilització a la població sobre els riscos de visitar zones nevades en plena emergència”.

Les xifres del projecte

‘Acompanyament en processos d’inclusió’ ha arribat a 1.165 persones en La Serranía, 419 persones a la Vall d’Albaida i 70 persones en el Rincón d’Ademuz. “El conveni amb Diputació de València ens ha permés intensificar l’ajuda per a persones en situació de vulnerabilitat d’entorns menys poblats i allunyats de nuclis urbans, a més d’iniciar la nostra presència a la comarca del Rincón d’Ademuz”, ha destacat el president provincial de Cruz Roja Española a València, Juan José Collado.

Per part seua, la responsable provincial, Empar Folgado, ha avançat que el conveni s’ha renovat per al present any “amb la finalitat d’afermar el projecte i establir una línia de treball conjunt entre els ajuntaments, Cruz Roja i la Diputació de València”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =