25n
25N
25N

La Diputació es reuneix amb 140 societats musicals per a escoltar les seues demandes i resoldre dubtes

La delegació que dirigeix Jordi Mayor celebra una trobada per videoconferència amb responsables de les bandes, amb la participació del president provincial de la Federació, Joan Bocanegra

La Diputació es reuneix amb 140 societats musicals per a escoltar les seues demandes i resoldre dubtes
21/04/2021 -

El diputat de Bandes de Música, Jordi Mayor, va reunir en la vesprada del dimarts als responsables de 140 societats musicals de la província, en una trobada celebrada per videoconferència des de la sala 9 d’Octubre de la Diputació de València en la qual van participar el president provincial de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat, Joan Bocanegra, i el cap de servei de Cultura, Josep Vidal. L’objectiu de la reunió era escoltar les demandes dels diferents ens musicals i resoldre els dubtes relacionats amb la convocatòria d’ajudes llançada per la corporació provincial.

En aquest sentit, el responsable de bandes de música va explicar que des de la delegació que dirigeix “hem volgut simplificar els tràmits amb una única sol·licitud per a les ajudes a les bandes i diversos apartats a subvencionar, però és fonamental una tramitació correcta perquè arribe a les societats musicals fins a l’últim cèntim pressupostat”. L’eliminació de burocràcia impulsada pel president Gaspar s’estén a les diferents àrees de gestió provincial amb la finalitat d’agilitar el pagament de les ajudes.

Per a aconseguir eixa major eficàcia en la tramitació de les ajudes és molt important la correcta presentació de les sol·licituds, i és per això que la delegació de Bandes de Música va decidir convocar aquesta trobada en la qual van participar més d’un centenar de societats musicals i la mateixa Federació. Els responsables provincials van resoldre els dubtes plantejats sobre la convocatòria recentment publicada en el BOP, amb un pressupost de prop de dos milions d’euros que les bandes poden destinar a la millora d’escoles de música i educands, adquisició d’instruments i partitures, celebració de concerts o compra de pissarres tàctils interactives.

També va aprofitar Jordi Mayor per a escoltar les demandes i inquietuds dels nombrosos representants de les societats musicals connectats a la xarrada, amb la intenció d'”introduir aquestes necessitats en futures convocatòries”. Mayor va insistir en la importància de l’assessorament i la informació permanent a les bandes, i en aquesta línia va avançar que la Diputació treballa amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat en un projecte de col·laboració que es concretarà pròximament en benefici de les mateixes entitats musicals.

Respecte a la convocatòria ‘Excel·lent, Música de Banda 2021’, publicada en el BOP del 14 d’abril, fa just una setmana, el diputat assenyala que es manté l’essència del programa malgrat la simplificació dels tràmits. “L’única cosa que canvia és que el 1.300.000 euros per a bandes, escoles, partitures i concerts, els 490.000 euros per a instruments i els 80.000 euros per a pissarres digitals ixen en una única convocatòria que agilita tot el procediment amb l’objectiu que les ajudes arriben abans als seus destinataris”, conclou Mayor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 3 =

museo prehistoria
museo prehistoria