25n
25N
25N

La Diputació restaura la vidriera de la cúpula de la Sala Alfons el Magnànim

El área de Patrimonio que dirige Andreu Salom recurre a una empresa especializada para desmontar, limpiar y reconstruir la pieza y reformar el lucernario de este espacio simbólico de la Beneficència

La Diputació restaura la vidriera de la cúpula de la Sala Alfons el Magnànim
10/11/2020 -

L’àrea de Patrimoni que dirigeix Andreu Salom recorre a una empresa especialitzada per a desmuntar, netejar i reconstruir la peça i reformar la claraboia d’aquest espai simbòlic de la Beneficència

La Diputació de València ha donat per finalitzades les obres de restauració de la vidriera del sostre de la Sala Alfons el Magnànim, l’antiga capella amb decoració neobizantina del Centre Cultural la Beneficència. La intervenció ha inclòs la reforma de la claraboia protectora, retornant l’esplendor a la coberta d’aquesta impressionant construcció que alberga esdeveniments culturals i els plens de la corporació provincial en temps de pandèmia.

L’àrea de Patrimoni que dirigeix Andreu Salom ha invertit prop de 90.000 euros en aquesta obra que ha dut a terme una empresa altament especialitzada en la restauració d’aquest tipus d’estructures. L’actuació ha consistit en el desmuntatge, neteja i restauració de cada element de vidre, fusta i metall que componen la vidriera per al seu posterior muntatge.

Durant el procés de restauració, els tècnics han completat amb una reproducció de grisalla les 27 peces de vidre incompletes, al mateix temps que han pegat i doblegat amb vidres float sense reproducció la vintena de peces que presentaven fissures.

Aquestes tasques de precisió en la reconstrucció de la vidriera se sumen a la reforma de la claraboia protectora en la coberta de la Sala Alfons el Magnànim, que ara disposa de vidres amb protecció solar.

En paraules del diputat Andreu Salom, “aquest tipus d’actuacions són necessàries per a la conservació del ric patrimoni de la Diputació”. En el cas concret de la claraboia de la Sala Alfons el Magnànim, “es tracta d’un dels racons més espectaculars d’una estada repleta d’història i valor artístic, que els ciutadans poden descobrir i gaudir en tractar-se d’un espai obert amb activitats socioculturals”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + catorze =