25n
25N
25N

La Diputació publica la convocatòria de les ajudes mediambientals REACCIONA

La Diputació publica la convocatòria de les ajudes mediambientals REACCIONA
15/07/2020 -

Les ajudes de la convocatòria REACCIONA publicada hui en el BOP, incrementen de 5 a 14 milions en la convocatòria actual, ja que com explica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’Àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, “estem en emergència climàtica. És per això que les administracions hem d’assumir la nostra responsabilitat i actuar aplicant mesures transformadores a través de la planificació estratègica REACCIONA”.

La convocatòria REACCIONA té com a objectiu ajudar econòmicament als municipis de la província de València en la posada en marxa de projectes relacionats amb l’energia, la mobilitat, la gestió de residus, la natura i l’estalvi d’aigua.

La primera línia és la mitigació i s’inverteix un milió i mig d’euros per a potenciar l’autoconsum en els equipaments municipals i així afavorir la transició cap a un model energètic renovable, autosuficient i local.

També es millora l’eficiència energètica destinant 155.000 euros per a l’elaboració de certificacions energètiques d’edificis públics i es manté la subvenció d’1 milió d’euros per a la renovació de les flotes municipals amb vehicles elèctrics.

En matèria de residus, es destinen 300.000 euros per a la implantació de Plans Locals de Gestió de Residus, una eina de diagnosi i participació ciutadana per a prioritzar la reducció i aconseguir els objectius fixats pel Pla Integral de Residus autonòmic.

Així mateix, s’inverteixen 100.000 euros per a la redacció de projectes de vies de ciclovianants i, segons explica la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, “aquests itineraris vertebren, fomenten la mobilitat activa i acosten la ciutadania a la natura”.

La segona línia estratègica de REACCIONA és l’adaptació. Adaptar-nos és assumir que el canvi climàtic ja és ací i que ens hem de preparar per a ser menys vulnerables. Per aquest motiu es duplica la inversió, fins a arribar als 4 milions d’euros, en gestió i conservació dels boscos, planificació territorial, restauració i reforestació, prevenció d’incendis, control i eliminació d’espècies invasores, protecció de sòls… Aquestes actuacions generen ocupació i són essencials per a mantenir viu el territori.

A més, es triplica el pressupost respecte a l’any passat per a millorar la xarxa d’abastament i sanejament amb la finalitat de reduir les pèrdues d’aigua potable, facilitar la reutilització i minimitzar els vessaments d’aigües residuals als rius i platges. Prop de 7 milions d’euros en el cicle integral de l’aigua.

La tercera línia estratègica de REACCIONA és l’educació climàtica mitjançant el programa 50/50, dotat amb 160.000 euros. A través de tallers pràctics es pretén reduir el consum energètic de les escoles amb la participació de tota la comunitat educativa.

REACCIONA és cohesió enfront del canvi climàtic i el full de ruta per a transformar els nostres pobles i ciutats en espais més saludables i habitables.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − dos =

bombers
CCCC
bombers
Valencia activa