25n
25N
25N

La Diputació protegeix amb pantalles dinàmiques l'entorn de l'IES Blasco Ibáñez de Cullera

L’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha executat les obres pel procediment d’emergència de riscos geològics

La Diputació protegeix amb pantalles dinàmiques l'entorn de l'IES Blasco Ibáñez de Cullera
01/02/2021 -

L’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha executat les obres de protecció contra despreniments de roques al costat de l’IES Blasco Ibáñez de Cullera pel procediment d’emergència, dins del programa de minimització de riscos geològics.

Com explica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’Àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, “després de l’incendi que va afectar la muntanya de Cullera, aquesta va quedar nua podent-se observar una gran quantitat de roques amb un alt risc de despreniment. Baix el vessant de la muntanya està situat l’Institut d’Educació Secundària Blasco Ibáñez, per la qual cosa qualsevol despreniment podia posar en perill les seues infraestructures i la seguretat de l’alumnat”.

Vist el perill que es produïren despreniments en la zona de la muntanya a causa de l’estat precari en què es trobaven els blocs i a la desaparició de la cobertura vegetal, la qual serveix d’estabilitzador natural del terreny, i sent alta la possibilitat que afectara l’institut situat vessant a baix, es va proposar el procediment d’emergència per a minimitzar el risc geològic.

Els treballs han consistit en la instal·lació d’unes pantalles dinàmiques de 80 metres lineals amb capacitat d’absorció de 1.500 KJ, amb una altura de xarxa de 4 metres i una separació de pals ancorats al terreny de 10 metres. Aquestes pantalles poden absorbir l’energia provocada per l’impacte de les possibles roques despreses, així com les que pogueren desprendre’s arran de l’incendi.

Les obres s’han adjudicat per un import de 71.498,90 euros, dels quals la Diputació subvenciona el 90%, és a dir, 64.349,01 euros, i l’Ajuntament el 10% restant amb 7.149,89 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 13 =