25n
25N
25N

La Diputació presenta «Ja venen! Les festes de Moros i Cristians» el vídeo del lèxic de la festa

És el segon vídeo de la Unitat de Normalització Lingüística després de «Els tres dies de Moros i Cristians»

La Diputació presenta «Ja venen! Les festes de Moros i Cristians» el vídeo del lèxic de la festa
04/02/2021 -

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València continua promovent el lèxic de les festes valencianes, en aquesta ocasió arriba «Ja venen! Les festes de Moros i Cristians», un vocabulari del lèxic fester on destaquen les paraules més importants relatives als actes de la festa, les parts de la indumentària i els protagonistes.

Per a la diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno, “es tracta d’una nova iniciativa per promocionar i aprofundir en el lèxic fester a través d’un audiovisual”. Amb la imprescindible banda sonora d’aquestes festes, les marxes mores d’El president, El Kabila i la marxa cristiana de L’ambaixador cristià són el fil conductor del vídeo on tot fester o festera es veurà reflectit siga del poble que siga. Mentre les paraules com ‘sabre’, ‘espingarda’, ‘timbals’, ‘ambaixador’ o ‘capità moro’ descriuen una història que fou tràgica i que hui és una festa amb un alt component emotiu.

L’equip de Granissat, Estudi Creatiu, ha jugat amb la vistositat de la festa, el color dels vestits i les armes, i ha optat per gravar sobre fons blanc per fer que encara hi destaquen més. El rapsode Vicent Camps acompanya a les imatges on trobem una representació de festers i festeres lluint les seues vestimentes, armes i emocions, pròpies de les festes de Moros i Cristians. Fins i tot un cavall podrà trobar al vídeo «Ja venen! Les festes de Moros i Cristians».

El vídeo, de poc més de dos minuts, és un treball emocionant, potent i sintètic, preparat per a ser distribuït molt fàcilment per xarxes socials i per missatgeria mòbil.

Les festes de Moros i Cristians, una de les manifestacions amb més incidència del territori valencià, són tan riques com diverses, el calendari es prolonga durant tot l’any i són les festes dedicades a Sant Blai a Bocairent les primeres del calendari. Per això s’ha decidit fer l’estrena el dia 3 de febrer. A més, el vídeo és també un homenatge a les festeres i els festers, perquè puguen recordar les desfilades impressionants, els vestits lluents i la música retronant pels carrers. És per a elles i per a ells, perquè s’emocionen i rememoren la festa estant a casa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 9 =