La Diputació presenta la campanya Alerta convivència! per a sensibilitzar contra l'assetjament escolar

Un vídeo amb la participació d'influencers, al costat d'una guia didàctica i la cançó 'Alerta convivència!' formen part del projecte dirigit als centres d'educació Primària i Secundària de la província

Guardar

alerta convivència!
alerta convivència!

La Diputació de València ha impulsat, a través de l'àrea d'Educació que dirigeix la diputada provincial Empar Folgado, la campanya Alerta convivència!, presentada aquest dimecres a la sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència, i que ha comptat amb la presència del president de la corporació, Toni Gaspar, a més de nombrosos alcaldes i diputats provincials.

La campanya té com a objectiu principal sensibilitzar a tota la societat sobre la importància d'acabar amb la xacra social que suposa l'assetjament escolar. "La societat necessita urgentment ressorts que ajuden a la conscienciació i el tractament específic de l'assetjament. Requerim mecanismes per a l'educació en el respecte i en la diversitat i considerem imprescindible declarar una alerta a favor de la convivència i la pau en els entorns educatius", ha declarat la diputada d'Educació i Inclusió Social, Empar Folgado.

Per a això, els doctors en Psicologia Sandra Molines i Jorge Perpiñán han elaborat una guia didàctica que ja ha sigut repartida entre els centres educatius de Primària i Secundària, i que inclou activitats de reflexió i recursos per a saber com actuar a l'hora de prevenir casos d'assetjament o bullying. "Capacitar a l'alumnat per a participar de manera constructiva en el conflicte i viure la diferència com una font de riquesa, oportunitat i diversitat és el propòsit que perseguim", assenyalen els responsables de la guia.

Per part seua, el president Gaspar ha volgut posar l'accent en la importància de l'escola per a tindre una societat millor el dia de demà. "L'esforç que dediquem hui a aconseguir respecte i bona convivència a les aules, serà clau per a millorar el món que ve", ha declarat el màxim responsable de la institució provincial.

Vídeo i cançó

A més de la guia, la campanya està conformada per altres dos recursos encaminats a fer una crida a la conscienciació i l'acció contra l'assetjament escolar: un vídeo i la cançó 'Alerta convivència!'.

L'audiovisual del projecte, que plasma al seu inici un exemple d'assetjament escolar mitjançant una conversa dins d'un grup de WhatsApp, compta amb la col·laboració desinteressada de destacats influencers, les opinions dels quals en xarxes socials, que segueixen milers de persones, tenen molt predicament entre el públic jove. "Dianina XL, Chica Bona, Aitana Soriano, Marru i el mediàtic Miquel Montoro han aportat el seu testimoniatge contra l'assetjament escolar, amb un missatge de rebuig al rebuig i d'ànim a l'alumnat. A més, coneguts cantants de grups de música en valencià fiquen també el seu granet d'arena en el vídeo.

La cançó 'Alerta convivència!' ha sigut creada per a l'ocasió amb un missatge positiu i motivador sobre la necessària implicació de l'alumnat en la convivència en els centres i el rebuig actiu a l'assetjament. Compta amb música original del compositor Hugo Chinesta i lletra de l'escriptor Manuel Andrés Zarapico; mentre que José Beteta i Artur Martínez, de la Fúmiga; Marina Bolea, de Maluks, i Flora Sempere i David Payà, del Diluvi, són les veus del nou tema.

La cançó, que s'escoltarà en tots els centres educatius de la província de València, tant públics com concertats i privats, s'ha convertit en l'himne de la Diputació de València contra el bullying.

Finalment, la diputada Empar Folgado ha destacat que "tots els materials que componen el projecte han sigut ja remesos als centres educatius, als quals convidem a sumar-se a aquesta alerta per l'empatia, el respecte i la convivència".

La campanya s'emmarca dins dels actes de commemoració del Dia Internacional contra l'Assetjament Escolar, que se celebrarà el pròxim 2 de maig.

Destacats