25n
25N
25N

La Diputació planteja al sector de les arts escèniques les opcions de la seu de l'Escalante

La corporació ha mantingut una trobada amb representants del sector per a informar de les propostes més sòlides per a albergar el futur equipament de l’Escalante

La Diputació planteja al sector de les arts escèniques les opcions de la seu de l'Escalante

La Diputació de València s’ha reunit aquest dimarts amb representants del sector de les arts escèniques, amb la finalitat de presentar-los les tres opcions qualificades de viables per a albergar una seu fixa del Teatre Escalante. A la trobada han assistit, per part de la corporació provincial, la diputada de Teatres, Glòria Tello, i el diputat de Patrimoni, Andreu Salom. Per part del món de l’escena, han estat representades les associacions AVEET (Associació Valenciana d’Escriptores i Escriptors Teatrals), APDCV (Associació de Professionals de la Dansa Comunitat Valenciana), APCCV (Associació de Professionals de Circ Comunitat Valenciana), AVED (Associació Valenciana d’Empreses de Dansa), AVETID (Associació Valenciana d’Empreses de Teatre i Circ) i AAPV (Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians).

L’objectiu de la institució és, en tot cas, prendre una decisió que reculla les aportacions tècniques i professionals del sector. D’aquesta manera, es compta amb una visió més precisa de les necessitats que requereix aquest equipament singular. Així, els gestors de la Diputació disposaran d’una informació més completa per a analitzar les solucions més viables, els seus avantatges i els seus inconvenients, les estimacions de pressupostos i el seu probable temps d’execució.

Després de descartar, després de mesos d’estudi, les alternatives menys sòlides, els professionals del sector han sigut informats de manera detallada de les tres propostes més viables per a l’Escalante, sense perjudici perquè aquest teatre puga continuar col·laborant amb altres espais escènics.

El diputat de Patrimoni Andreu Salom ha destacat “l’esforç fet pels tècnics de la Diputació per a documentar totes les opcions plantejades al sector, valorant patrimoni tant de la Diputació com alguna opció que suposaria una compra del mateix immoble”.

Per la seua part, la diputada de Teatres, Glòria Tello, ha subratllat l’esperit de col·laboració amb el sector “en una de les decisions més importants que hem de prendre en aquesta legislatura, per allò que ha suposat històricament l’Escalante per a les arts escèniques valencianes i per la importància que pot tindre una seu fixa i renovada per al futur del sector, d’ací la nostra obstinació a consensuar amb els que realment gestionaran el dia a dia del nou recinte”.

Espais proposats

Una de les opcions és l’antic Escalante, al carrer Landerer, que compta amb una superfície disponible de 2.400 m² per a l’equipament i la resta de necessitats de la institució. Aquesta possibilitat requereix una atenció especial a la protecció del patrimoni i de l’entorn històric.

Una altra possible alternativa és la recuperació de l’espai escènic de l’IVAF (Institut Valencià d’Audiofonologia), propietat de la Diputació. Compta amb una bona accessibilitat per a vehicles pesats i parada de metro propera, a més d’un ampli espai enjardinat.

La tercera possible seu seria un edifici de nova construcció en el solar que la Diputació té en propietat al carrer Tomàs i Martí, prop del Palau de Congressos. Amb bona accessibilitat per a persones i transport tècnic, la proposta és la que més llibertat deixaria als arquitectes, ja que no tindrien condicionants patrimonials previs.

Després de la reunió, la Diputació i els professionals s’han emplaçat perquè en els pròxims dies se celebre una nova trobada en la qual es pose sobre la taula la valoració de les propostes presentades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 14 =