25n
25N
25N

La Diputació participa en la jornada inaugural d’Ecofira

La diputada de Medi Ambient i vicepresidenta de la corporació provincial, Mª Josep Amigó, obri el certamen internacional de solucions mediambientals amb els reptes de les smart cities

La Diputació participa en la jornada inaugural d’Ecofira
01/10/2019 -

La diputada de Medi Ambient i vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha participat en la jornada inaugural sobre “Els reptes de les smart cities” d’Ecofira, el certamen internacional de solucions mediambientals. A la taula ha estat acompanyada per Júlia Company, directora general de l’IVACE; Joaquín Longares, delegat autonòmic d’Iberdrola; i Alfredo Quijano, vicepresident de l’ITE.

El compromís de la corporació provincial amb les polítiques d’estalvi energètic i mobilitat sostenible per a mitigar el canvi climàtic, és ferm. De fet, des de 2016 la Diputació de València coordina i proporciona suport tècnic i financer a 221 municipis adherits al Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, que té com a finalitat reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle en un 40% abans del 2030, millorar l’eficiència energètica, generar energia provinent de fonts renovables i desenvolupar mesures per adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic.

Maria Josep Amigó ha destacat en la seua intervenció que “l’eficiència energètica, les energies renovables i la mobilitat elèctrica han de ser els motors que transformen el nostre sistema productiu, fent els pobles i les ciutats més intel·ligents, amables i adaptats al nou escenari climàtic”, per això ha explicat que “ja hem començat i continuarem implementant mesures efectives que contribueixen a reduir les emissions i a millorar l’eficiència energètica. Des de l’any passat es subvenciona la compra de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega per a les flotes municipals i enguany s’han tret ajudes perquè els ajuntaments certifiquen energèticament els seus edificis públics”.

La vicepresidenta de la Diputació també ha tingut unes paraules d’agraïment per a “la societat civil i especialment la joventut ens estan donant una lliçó. El passat divendres milers de persones es van manifestar arreu del món, també a València, reclamant que els polítics actuem. Per tant, les institucions estatals, autonòmiques i locals hem d’assumir la nostra responsabilitat i estar a l’altura de les necessitats que exigeix aquest moment crucial” i ha recordat que “les conclusions dels científics a la Cimera del Clima de Nova York de la setmana passada: L’escalfament global està produint uns efectes pitjors i més ràpids del que es preveia fa una dècada”.

ECOFIRA és el certamen internacional de les solucions ambientals, un punt de trobada en el qual empreses i organismes públics presenten els últims avanços innovadors. Amb 16 edicions celebrades, el certamen s’ha consolidat com a referència per als professionals i les empreses del sector, no només per la seua oferta comercial, sinó també pel seu caràcter de fòrum de debat i coneixement.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × tres =