25n
25N
25N

La Diputació destina 1,3 milions d'euros a la lluita contra la despoblació en 52 municipis valencians

La Diputació destina 1,3 milions d'euros a la lluita contra la despoblació en 52 municipis valencians
18/06/2020 -

La Diputació de València destina enguany 1.329.484 euros a la lluita contra la despoblació en 52 municipis d’11 comarques valencianes. Aquesta injecció directa per a fomentar l’economia local de zones en risc de despoblació forma part del Fons de Cooperació Municipal contra el Despoblament en el qual la Diputació participa al costat de la Generalitat, que aportarà la mateixa quantitat.

L’ajuda, de naturalesa incondicionada, podrà destinar-se a inversió o despesa corrent amb plena autonomia municipal, com recull la resolució d’11 de juny publicada en el DOGV del 17 d’aquest mateix mes. La Diputació s’adhereix a aquest Fons en les mateixes condicions que la Generalitat i transferirà als consistoris la meitat dels 2,6 milions d’euros per a la província durant l’estiu.

El diputat provincial de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, Ramiro Rivera, explica que l’essència d’aquest Fons, que ja va arribar a mig centenar de consistoris valencians l’any passat, és “fomentar el desenvolupament local incentivant l’economia social i l’emprenedoria en zones amb escassa població o en risc de caiguda demogràfica”.

No obstant això, en el context actual de crisi sanitària i els seus efectes econòmics Rivera entén, en la línia de la resolució autonòmica, que les administracions insten els consistoris a prioritzar les actuacions destinades a reactivar els sectors productius i les accions encaminades a pal·liar les repercussions socials de la pandèmia, especialment en els municipis que hagen registrat una major incidència de la COVID-19.

Criteris i comarques

Entre els criteris que s’han tingut en compte a l’hora de distribuir les ajudes del Fons de Cooperació Municipal contra el Despoblament destaquen paràmetres objectius com el poblacional i el territorial, així com la pèrdua manifesta de població. Aquests i altres criteris s’afigen a una quantitat mínima fixa que tenen assignada tots els pobles inclosos en el programa i que presenten un risc de despoblació.

Per comarques, tots els municipis de La Serranía, el Rincón d’Ademuz i la Vall d’Ayora-Cofrentes estan inclosos en aquest fons. A més d’aquests 33 pobles, el programa contempla ajudes per a Rugat, Sempere, Bellús, Carrícola, Aielo de Rugat i Pinet a la Vall d’Albaida; Chera, Sinarcas, Venta del Moro, Camporrobles i Villargordo del Cabriel a la comarca Requena-Utiel; i Bicorp, Millares i Quesa a La Canal de Navarrés.

El Fons conjunt entre la Diputació i la Generalitat per a fer front a la despoblació arriba a altres cinc comarques a través de sengles municipis. En concret, Dos Aguas en l’Hoya de Buñol-Chiva; Estubeny a La Costera; Gátova al Camp de Túria; Llaurí a la Ribera Baixa; i Llocnou de la Corona a L’Horta Sud.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =