25n
25N
25N

Més de 4.500 persones visiten la Diputació en les jornades de portes obertes amb motiu del 9 d’Octubre

Aquest dimarts, a les 23.30 hores en Plaça Manises, concert musical gratuït amb Els Jóvens, Soledad Vélez i Cero en Conducta djs

Més de 4.500 persones visiten la Diputació en les jornades de portes obertes amb motiu del 9 d’Octubre
07/10/2019 -

Més de 4.500 persones van visitar el passat cap de setmana els palaus de la Batlia i els Scala, seu central de la Diputació de València, en les jornades de ‘Palaus oberts’ amb motiu de la festivitat del 9 d’Octubre. Els visitants van poder recórrer diverses estades de la corporació provincial, des dels patis gòtics fins al saló de plens, passant pel despatx del president, l’Escala Imperial o la Sala de Respecte.

Les jornades de ‘Palaus oberts’ de dissabte i diumenge van servir a més per a acostar a la ciutadania alguns dels tresors patrimonials de la Diputació, com la ‘Cadira d’Or’ utilitzada pel rei Alfons XIII en l’Exposició Regional de 1909 i el quadre d’Ignacio Pinazo ‘Mort del Rei en Jaume I’, que ha sigut exposat durant el cap de setmana a la Sala de Respecte al costat de tres esbossos de l’obra del mateix autor, becat per la Diputació a la fi del segle XIX, i una mostra fotogràfica de la celebració del 9 d’Octubre en 1932 a València.

Les activitats programades per la Diputació amb motiu del 9 d’Octubre, en col·laboració amb la Generalitat, continuaran aquest dimarts en plaça Manises, amb el concert a les 23.30 hores en el qual tocaran Els Jóvens i Soledad Vélez, i que finalitzarà ja entrada la matinada amb els djs Cero en Conducta.

Música y tradició

La música ha tingut un protagonisme especial en la Diputació de València en les jornades prèvies al Dia de la Comunitat. El dissabte, l’Associació Cultural Cant Valencià d’Estil va interpretar part del seu repertori al vicepresident Carlos Fernández Bielsa, mentre que el diumenge la plaça Manises va acollir un doble concert de la Societat Musical Santa Cecilia de Macastre i la Societat Joventut Musical de Faura, municipi aquest últim del qual és alcalde el president de la corporació provincial, Toni Gaspar.

El mateix Gaspar va exercir d’amfitrió en la matinal del diumenge tant per a músiques i músics com per a les ciutadanes i ciutadans que en aqueix moment visitaven la institució dins del programa ‘Palaus oberts’. El president va aprofitar el recorregut pels patis gòtics, declarats Monument Històric Nacional, en el cas de la Batlia, i Bé d’Interés Cultural, en el cas de les mansions senyorials del marqués dels Scala, l’Escala Imperial, el Saló de Plens i la Sala de Respecte per a compartir amb els visitants algunes de les fites històriques, les anècdotes i el dia a dia de la Diputació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 18 =