25n
25N
25N

La Diputació impulsa un programa de formació per a atraure talent de la universitat a l'administració local

La corporació provincial i la Universitat de València han presentat la segona edició del programa UVemprén Valor Públic, que permetrà als estudiants realitzar pràctiques en entitats locals

La Diputació impulsa un programa de formació per a atraure talent de la universitat a l'administració local
28/05/2021 -

El Saló de Plens de la Diputació de València ha acollit aquest divendres, de manera semipresencial, l’acte de presentació de la segona edició del Programa de formació, intraemprenedoria i talent en les Administracions Públiques (UVemprén Valor Públic), impulsat pel vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València en coordinació amb la corporació provincial i la seua empresa pública Divalterra.

La presentació ha sigut a càrrec del vicepresident i responsable de l’àrea de Cooperació Municipal de la Diputació, Carlos Fernández Bielsa, i de la vicerectora de la UV, Adela Valero; i ha comptat amb la presència d’una trentena d’alcaldes, alcaldesses i representants d’entitats locals.

L’objectiu principal del programa, dirigit a aquells estudiants que persegueixen exercir la seua carrera professional en les administracions públiques, és dotar als alumnes, una vegada acabada la part teòrica, d’una formació complementària i experiència pràctica en diferents entitats locals de la província de València, que els permeta desenvolupar competències i habilitats relacionades amb la intraemprenedoria, sempre des d’un perfil innovador.

Amb la finalitat d’introduir millores en aquesta nova edició, s’ha proposat com a novetat a les entitats locals que desitgen formar part del programa, que facen arribar els reptes que tenen actualment en matèria d’innovació pública, perquè siguen els estudiants els que aporten solucions durant la seua estada pràctica.

“Estem propiciant una plataforma d’ocupabilitat que permetrà a desenes d’alumnes establir una relació directa amb el treball en les nostres administracions, persones que aportaran amb la seua formació i experiència una visió nova als processos de treball”, ha subratllat el vicepresident Carlos Fernández Bielsa. El diputat provincial ha destacat també “la importància de sumar la creativitat de la gent jove, un sector clau per a modernitzar les nostres administracions”.

La vicerectora Adela Valero, per part seua, ha posat l’accent en el valor que dona la Universitat a la innovació i l’emprenedoria com a fórmula per a superar els reptes actuals. “El programa té com a eix principal atraure el talent de la comunitat universitària i contribuir a generar valor públic en les nostres institucions”, ha destacat.

Condicions del programa i premis

La segona edició del Programa UVemprén Valor Públic tindrà lloc durant el curs acadèmic 2021-2022, i podrà inscriure’s qualsevol estudiant de Grau i Màster de la Universitat de València que vulga realitzar pràctiques externes en ajuntaments, mancomunitats i la Diputació de València.

En aquesta ocasió es convoquen 70 places, i cada alumne compta amb una ajuda de 250 euros per a sufragar les despeses de desplaçament al llarg de tot el període en el qual es realitze la pràctica externa, que tindrà lloc entre l’1 de febrer i el 30 de juny de 2022.

El programa inclou el lliurament dels premis ‘Diaris d’Innovació’ als tres estudiants que presenten les millors propostes d’innovació desenvolupades en l’entitat d’acolliment, als quals se’ls entregarà una tablet i se’ls reconeixerà en un acte.

Des de la Diputació, a més, se’ls ofereix un curs de 10 hores relacionat amb l’aprenentatge de metodologies de millora del valor públic, la seua aplicació pràctica en propostes de millora en determinades àrees de gestió públiques i la possibilitat de mostrar el seu talent en les administracions públiques participants, desenvolupant competències professionals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − dotze =