25n
25N
25N

La Diputació finança 125 projectes d'infraestructures al Camp de Túria amb una inversió de 10,7 milions d'euros

L’àrea de Cooperació que dirigeix Carlos Fernández Bielsa ha donat llum verda a aquestes obres de millora d’infraestructures i serveis que decideixen els municipis en el marc del Pla d’Inversions 2020-21

La Diputació finança 125 projectes d'infraestructures al Camp de Túria amb una inversió de 10,7 milions d'euros
22/10/2020 -

Els municipis del Camp de Túria poden executar ja els projectes de millora d’infraestructures i serveis inclosos en el Pla d’Inversions 2020-21 de la Diputació de València, que deixarà a la comarca 10.710.604 euros. La corporació provincial ha donat llum verda a 125 projectes sol·licitats pels ajuntaments, que amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les veïnes i veïns del Camp de Túria seran una realitat en els pròxims mesos.

Les actuacions en instal·lacions municipals, zones verdes, equipaments culturals i esportius, camins i vials o sanejament tindran lloc en els 16 municipis de la comarca

Entre les sol·licituds dels municipis de la comarca, destaquen les 17 adequacions en camins i vials; les 14 obres d’ampliació o renovació d’espais esportius; el mateix nombre de projectes d’urbanització de carrers i equipaments urbans; i una dotzena d’obres de sanejament i xarxes d’aigua potable i d’obra pública en instal·lacions municipals.

Entre les iniciatives locals que va aprovar el ple de setembre de la Diputació també es troben 10 actuacions per a la creació o manteniment de zones verdes; 9 projectes de millora de l’accessibilitat en espais públics; altres 6 de millora de l’eficiència energètica; i 3 intervencions en equipaments culturals i educatius.

En total, 46 actuacions que compleixen alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) incentivats per la Diputació i que suposen prop del 40% dels projectes que s’executaran al Camp de Túria en el marc del Pla d’Inversions provincial per al que resta d’enguany i l’any vinent.

Projectes destacats

El vicepresident i responsable de Cooperació Municipal i Coordinació Institucional, Carlos Fernández Bielsa, va avançar en el ple de setembre alguns dels projectes més ambiciosos que la Diputació finançarà a les comarques valencianes en el marc del Pla d’Inversions 2020-21. És el cas del Pla Especial de Recuperació i Conservació del Barri antic de Nàquera, amb una inversió que supera els 620.000 euros.

A aquesta actuació se sumen, entre altres, la reurbanització de l’entorn de la plaça de la Vila Antiga de Llíria (270.000 euros); la passarel·la sobre el barranc de Mandor (370.000), l’adequació del centre d’informació juvenil per a Game Center (150.000) i el carril de ciclovianants en la zona nord (160.000) en Riba-roja; la construcció d’un local social en La Pedralvilla d’Olocau (150.000); i la segona fase de la conducció de la canonada d’aigua potable entre els depòsits de Montiel i Picaor a Benaguasil (260.000).

També es reformarà un edifici policial per a adequar-lo a usos associatius i s’habilitaran aparcaments públics en l’avinguda dels Furs de la Pobla de Vallbona (450.000 euros); es renovaran les voreres de Les Casetes de L’Eliana amb millores en pavimentació, accessibilitat, jardineria i aigua potable (400.000); s’habilitaran accessos i aparcament i es construiran pistes de pàdel, gimnàs i rocòdrom en el complex esportiu de Gàtova (336.000); Benissanó reurbanitzarà l’avinguda Regne de València amb voreres accessibles (260.000); i Marines cobrirà la seua pista de futbet (190.000).

En paraules del diputat de Cooperació Municipal, Carlos Fernández Bielsa, “les obres d’aquest nou Pla d’Inversions donen resposta a les necessitats dels municipis de la província, que són els que millor coneixen la seua situació i indiquen a la Diputació on han de destinar-se les ajudes”. En l’apartat tècnic, Fernández Bielsa destaca “la flexibilitat del programa, l’ampliació dels terminis per a facilitar l’execució de les obres i la possibilitat de suspensió dels mateixos per circumstàncies extraordinàries, l’assessorament per a reinvertir els romanents i garantir que els municipis disposen de l’import total que els correspon, així com l’avançament del 50% de l’anualitat en el moment de l’adjudicació”.

Un pla de valors

El responsable provincial destaca que aquest és “un pla de valors”, no sols quant al percentatge de projectes vinculats a la sostenibilitat. Un 54% dels municipis ha certificat la seua aposta per la mobilitat sostenible i un 76% dels ajuntaments, al voltant de 200, tindrà un pla d’igualtat en 2021, la qual cosa convertirà València en “la província més compromesa amb la igualtat, però també amb l’energia no contaminant, l’aigua neta i el sanejament, a l’avantguarda de ciutats i comunitats sostenibles”.

I dins d’aquest pla de valors juguen un paper important els plans urbanístics d’actuacions municipals (PUAM), una eina de previsió de creixement sostenible i estratègia de desenvolupament local amb la qual la Diputació incentiva als ajuntaments. En el cas del Camp de Túria, 16 projectes estan directament relacionats amb els PUAM.

En línies generals, el Pla d’Inversions 2020-21 donarà resposta a 2.284 sol·licituds dels ajuntaments de la província, ens locals menors i mancomunitats per a executar projectes de millora d’infraestructures i serveis en els municipis valencians, amb una inversió global de 144 milions d’euros. El 90% de les obres les gestionaran directament els consistoris i la resta la Diputació, a petició d’aquests.

Quant a les categories en les quals s’enquadren els projectes presentats pels ens locals, un 72% són obres de millora en infraestructures i espais públics, un 14% subministraments, un 12% plans urbans estratègics, els anomenats PUAM, i un 2% adquisició de terrenys. Un altre pilar d’aquest Pla d’Inversions és la sostenibilitat. Més de 900 projectes, un 40% del total, coincideixen amb objectius de desenvolupament sostenible com l’eficiència energètica (21% de les sol·licituds); xarxa de sanejament o distribució d’aigua potable (25% dels projectes); millora de l’accessibilitat en edificació i espais públics (15%); i noves zones verdes (14% de les actuacions previstes).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + set =