25n
25N
25N

La Diputació facilita el teletreball entre els seus empleats durant la pandèmia

La Diputació facilita el teletreball entre els seus empleats durant la pandèmia
09/04/2020 -

La totalitat de les seccions del Departament d’Informàtica estan funcionant al 100% des de l’inici de l’estat de l’alarma per facilitar el teletreball dels empleats de la Diputació. “Una setmana abans del Decret del 14 de març, tot el servei d’Informàtica, en coordinació amb la Presidència de la Diputació, es va bolcar per adequar el sistema per a poder teletreballar des del minut zero”, explica la diputada de Modernització, Mentxu Balaguer. “La tasca principal és la de garantir que els sistemes informàtics funcionen correctament, ja que són bàsics per a la resta de departaments de la institució provincial”, afig.

Amb les mesures adoptades pel departament d’Informàtica s’han implantat tres models de teletreball: el primer amb accés VPV en el que 120 teletreballadors tenen accés a tots els recursos informàtics de l’organització; el segon d’accés VPN de 91 teletreballadors a recursos definits; i accés als aplicatius de la intranet amb l’accés comptabilitzat de 990 usuaris, d’una plantilla d’uns 1.200 treballadors, perquè continuen prestant l’assistència necessària als pobles valencians, que és la principal tasca de la institució provincial.

Del 15 de març al 3 d’abril s’han generat 4.860 expedients, 195 notificacions electròniques, 479 peticions de fiscalització i 3.428 documents han estat signats electrònicament.

“Amb aquestes dades podem assegurar que la Diputació està en marxa. Des del departament sempre hem estat amb constant comunicació amb el president Toni Gaspar i la vicepresidenta Maria Josep Amigó per informar de les adaptacions implementades per adequar-nos a l’actual situació”, ha remarcat la diputada Mentxu Balaguer.

Cal destacar també la posada en marxa del sistema de videoconferència corporatiu que està permetent les reunions telemàtiques en la Diputació, així com el suport tècnic a la Generalitat en matèria de telecomunicacions per a la posada en marxa d’un hospital de suport a la seu provincial de Bétera.

Pel que fa a les ciutats intel·ligents ha continuat amb el seu ritme de treball relacionat amb la posada en marxa des del punt de vista tècnic de les subvencions atorgades en 2019 i la planificació de les ajudes previstes per al 2020. També s’està gestionant la futura incorporació dels actius del projecte SonaWIFI.

Per altra banda, pel que respecta a les dades d’accés als sistemes informàtics dels ajuntaments, del 15 de març al 3 d’abril han produït una mitjana de 204 accessos a la Comptabilitat Municipal, 344 al Padró Municipal d’habitants i 245 al Sistema de gestió tributària i recaptació per part dels ajuntaments.

“La situació extraordinària que vivim està visibilitzant el treball fet des del departament de modernització per a l’òptim funcionament de la Diputació de València”, apunta. Finalment en aquest sentit la Diputada responsable de l’àrea, Mentxu Balaguer ha assenyalat que “en les setmanes complicades que hem viscut s’ha visibilitzat la tasca diària i constant, essencial, que tot el departament ha desenvolupat de dilluns a diumenges perquè comptem amb un equip de professionals excel·lents i compromesos que dia a dia segueix al peu del canó”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − dinou =