25n
25N
25N

Diputació destina 440.000 euros a millorar accessos i comunicacions a Albaida, Adzeneta, Chelva, Chella i Llíria

Diputació destina 440.000 euros a millorar accessos i comunicacions a Albaida, Adzeneta, Chelva, Chella i Llíria
29/09/2016 -

La Diputaci√≥ de Val√®ncia ha aprovat la subscripci√≥ de sis convenis amb els ajuntaments d’Adzeneta d’Albaida, Chelva, Chella, Albaida i Ll√≠ria que, amb un import conjunt proper als 440.000 euros, serviran per a millorar accessos, condicionar carreteres i travessies i crear noves vies de comunicaci√≥ en aquests municipis.

Un dels projectes m√©s destacats √©s el que permetr√† executar les obres d’acc√©s al circuit d’Albaida, una instal¬∑laci√≥ esportiva dedicada al motor que des de l’any 2011 √©s seu de nombrosos campionats de Motocr√≥s, Minivelocidad, S√ļpermotard i Karting de car√†cter nacional i internacional.

L’import de l’obra, pressupostat en 85.037 euros, ser√† finan√ßat √≠ntegrament per la Diputaci√≥ de Val√®ncia, que tamb√© ha acordat assumir en un segon conveni els 29.962,59 euros que l’ajuntament va destinar a principis d’aquest mateix any al condicionament d’un tram del cam√≠ de la Vega, actuaci√≥ que va ser necessari realitzar per a garantir la celebraci√≥ d’un campionat internacional que va tenir lloc el passat mes d’abril en el circuit de la localitat.

Les inversions de l’√Ärea de Carreteres ara aprovades tamb√© aconseguiran en la comarca de La Vall d’Albaida al municipi d’Adzeneta d‚ÄôAlbaida, on es dur√† a terme la reparaci√≥ urgent de la carretera CV-618 (antiga VV-1027), que en l’actualitat presenta defici√®ncies que, tal com s’ha traslladat des de l’ajuntament, podrien acabar derivant en una major deterioraci√≥ de no esmenar-se.

La Diputaci√≥ de Val√®ncia destinar√† a aquesta obra, l’execuci√≥ de la qual ser√† a c√†rrec del consistori d’Adzeneta d‚ÄôAlbaida, un m√†xim de 50.000 euros. Una quantitat similar, 49.864,80 euros, ser√† la que es destine al municipi de Chelva, en la comarca de Los Serranos, per a dur a terme el condicionament de la vorera de la marge dreta de l’Avinguda Val√®ncia.

Un projecte que permetr√†, a m√©s de realitzar les voreres corresponents, soterrar les l√≠nies d’enllumenat p√ļblic, substituir la xarxa d’aigua potable i resituar els fanals, tot a√ß√≤ amb la finalitat de reduir la perillositat i millorar l’acc√©s dels vianants a la zona d’expansi√≥ del municipi i, especialment, dels joves que circulen per aquesta via en els seus trajectes diaris a l’institut.

El conveni amb l’Ajuntament de Chella, en la comarca de La Canal de Navarr√©s, es destinar√† a l’adequaci√≥ dels accessos al casc urb√† en l’antic tra√ßat de la carretera CV-580, des del seu entroncament amb l’actual travessia, al nord de la poblaci√≥.

Les obres projectades, que ascendeixen a 122.296,78 euros, consistiran, segons la mem√≤ria presentada, en la demolici√≥ de paviments existents i reparaci√≥ de la superf√≠cie, l’actuaci√≥ sobre el prove√Įment d’aigua potable i reg, creaci√≥ d’una xarxa de drenatge i sanejament i pavimentaci√≥ de la cal√ßada i voreres.

Dels convenis aprovats, l’√ļnic que no es refereix estrictament a millora de carreteres o accessos √©s el que afecta a l’Ajuntament de Ll√≠ria, en la comarca del Camp de T√ļria. En aquest cas, l’aportaci√≥ de la Diputaci√≥ de Val√®ncia, amb un total de 99.890,19 euros, permetr√† dur a terme la creaci√≥ d’un carril bici i per als vianants que connecte el casc urb√† amb el carril bici ja existent en l’acc√©s Ll√≠ria Oest de l’autovia CV-35.

D’aquesta forma es completar√† el seu recorregut, que discorre paral¬∑lel a aquesta autovia, a m√©s de connectar les zones urbanes de Montecollado Industrial i Residencial, confrontants a aquest acc√©s, per a realitzar el recorregut amb total seguretat.

Tal com ha declarat el diputat de Carreteres, Pablo Segu√≠, ‚Äútots aquests convenis permetran dur a terme actuacions necess√†ries per a millorar la seguretat i la transitabilidad de les vies de comunicaci√≥ dels municipis als quals es refereixen, per a les quals els ajuntaments no comptaven amb els recursos econ√≤mics suficients i portaven per tant posposant-les molt temps. Ara, gr√†cies a l’ajuda de la Diputaci√≥ de Val√®ncia, podran escometre’s‚ÄĚ.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × dos =

escalante
Informacion coronavirus
escalante
el puig