25n
25N
25N

La Diputació de València activa el teletreball per a la meitat de la seua plantilla

L’objectiu de la corporació provincial, amb una plantilla de 1.200 treballadores i treballadors, és garantir els serveis que presta la institució preservant la salut del funcionariat

La Diputació de València activa el teletreball per a la meitat de la seua plantilla
02/11/2020 -

La Diputació de València activa el teletreball per a la meitat de la seua plantilla. Des de hui, dilluns 2 de novembre, al voltant de 600 empleats i empleades desenvoluparan el seu treball a distància amb l’objectiu de garantir els serveis que la corporació provincial presta a ciutadans i municipis, salvaguardant la salut del funcionariat. Aquestes mesures es revisaran de manera periòdica segons evolucione la pandèmia.

El president, Toni Gaspar, s’ha reunit amb totes i tots els responsables dels serveis acompanyats per les diputades de Personal i Informàtica, abans d’aplicar unes mesures que es revisaran periòdicament

La reactivació del teletreball s’ha confirmat després de la reunió mantinguda aquest divendres entre el president de la Diputació, Toni Gaspar, acompanyat per la diputada de Personal, Pilar Molina, i la d’Informàtica, Mentxu Balaguer, amb totes i tots els responsables dels serveis de la institució. En la trobada s’ha pres la decisió d’activar al 50% el teletreball i crear grups bambolla en els diferents departaments que s’alternaran setmanalment en les tasques presencials.

El president Gaspar ha aprofitat la reunió amb els responsables de cada departament per a agrair la seua entrega i felicitar-los pel treball desenvolupat per totes les àrees durant el confinament de març i abril. La resposta de la corporació i del seu sistema de teletreball va permetre mantenir actius els serveis bàsics i preparar els programes d’inversions que s’han posat en marxa en les últimes setmanes sense patir més demores que les causades pel confinament.

Pionera en el teletreball

La Diputació de València va ser pionera en el teletreball abans de l’inici de la pandèmia, implementant un sistema que es va posar a prova amb èxit durant els mesos més complicats del primer estat d’alarma decretat pel Govern central. Des del mes de juliol passat i prenent nota de l’experiència viscuda, el departament de Personal que dirigeix Pilar Molina va decidir accelerar el pas cap a una regulació permanent del teletreball.

La proposta de regulació del teletreball en la Diputació, que pretén consensuar-se amb treballadors i sindicats, contempla l’elaboració de programes específics per serveis, basats en necessitats organitzatives. Els empleats i empleades que accedisquen al sistema tindran garantits tots els drets laborals en igualtat de condicions a la resta del personal de la institució, si bé hauran de complir una sèrie de requisits, cas dels cursos de formació necessaris per a adquirir els coneixements i habilitats que requereix el teletreball.

Mentre s’avança per a consensuar la regulació definitiva del teletreball, la Diputació l’activa de manera revisable per a la meitat dels seus 1.200 empleats, amb la intenció de prevenir contagis en el context del nou estat d’alarma a conseqüència de la pandèmia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + nou =