25n
25N
25N

La Diputació convoca les ajudes per a projectes de recuperació de la memòria històrica

Les subvencions estan destinades a ajudar als ajuntaments i mancomunitats en la reinhumació de fosses comunes i projectes d’obra per a la conservació i posada en valor de vestigis i espais vinculats a la Guerra Civil i el franquisme

La Diputació convoca les ajudes per a projectes de recuperació de la memòria històrica
10/03/2021 -

L’àrea de Memòria Històrica de la Diputació de València, encapçalada per Ramiro Rivera, ha posat en marxa una nova convocatòria de subvencions per a 2021 i 2022, destinada a projectes relacionats amb la recuperació de la memòria històrica. Les ajudes, de les quals podran beneficiar-se tant els ajuntaments com les mancomunitats de la província, es podran sol·licitar fins al pròxim 30 de març a través de la plataforma electrònica ‘Carpeta d’Ajuntaments’.

Les iniciatives que podran optar a aquesta línia d’ajudes, que compta amb un crèdit total de 241.000 euros per al bienni 2021-22, són de caràcter arquitectònic i es concreten en tres categories. En primer lloc, la construcció d’obres funeràries amb destinació a la inhumació de les restes de cadàvers trobats en fosses comunes. A més, es podrà subvencionar la instal·lació d’elements testimonials o explicatius en edificis, llocs i espais geogràfics vinculats a la memòria històrica, per haver ocorregut en ells algun tipus d’actuació o esdeveniment en el període comprés entre l’esclat de la Guerra Civil i la fi de la Dictadura.

Finalment, el condicionament i restauració d’edificis, instal·lacions, llocs i espais vinculats a la Guerra Civil o la repressió política i social posterior també serà objecte de finançament per part de la Diputació.

El diputat de Memòria Històrica, Ramiro Rivera, ha ressaltat el compromís de la corporació provincial amb la reivindicació d’espais que recorden el que va ocórrer allí durant la contesa i els anys posteriors, “no sols per a fer justícia amb tots aquells que van ser represaliats, sinó que aquestes inversions poden servir a més per a aportar als municipis nous recursos culturals i turístics”.

Altres condicions

Cada entitat local podrà presentar un màxim de tres projectes en l’actual convocatòria, la qual es regix pel procediment de concurrència competitiva i tindrà caràcter prepagable. La quantitat de la subvenció podrà arribar fins al 100% del cost subvencionable dels projectes presentats, i a més és compatible amb la percepció d’altres ajudes per a la mateixa finalitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 5 =

museo prehistoria