25n
25N
25N

La Diputació col·labora amb el Consell de Protecció de la Infància en la defensa dels drets dels xiquets

La Diputació col·labora amb el Consell de Protecció de la Infància en la defensa dels drets dels xiquets
07/07/2020 -

En el continent africà creuen que per a educar a un xiquet és necessària tota una tribu. Eixa és l’essència dels projectes del Consell Independent de Protecció de la Infància (CIPI), que aquest dimarts ha presentat en la Diputació de València la iniciativa ‘La vida retorna el que dones’, a la qual s’ha sumat la corporació provincial amb l’objectiu de col·laborar al costat dels ajuntaments de la província en la defensa dels drets dels xiquets i les xiquetes.

Alguns ajuntaments són referents en treballar per “una societat més justa i feliç tenint en compte la visió de les xiquetes i xiquets”. Ho apunta Rafa García, vicepresident de la Diputació i alcalde de Burjassot, seu del Congrés Mundial de la Infància i l’Adolescència. Per a García, “les relacions humanes són prioritàries i han de tindre’s en compte en les polítiques públiques i les ordenances municipals”. Com a mostra el nou projecte del CIPI, que proposa “la interacció entre els dos col·lectius més afectats per la pandèmia, els majors a causa de la malaltia i els xiquets en ser privats del seu espai”.

Ho detalla el president del CIPI, Antonio Salvador Jiménez, qui defineix el projecte com “la resposta a la societat actual després de conéixer una situació mai abans viscuda”. En la seua línia d’acció, el Consell de Protecció de la Infància adapta aquesta nova realitat al seu treball de conscienciació de la ciutadania sobre la necessitat d’implantar polítiques d’infància i adolescència, sense crear models”. Dos cursos sobre la promoció del bon tracte a persones majors i la participació infantil, dirigits a empleats d’empreses, institucions i estudiants, centren eixa acció en el cas de ‘La vida retorna el que dones’.

La Diputació, l’Ajuntament de Burjassot, el CIPI i el voluntariat signen aquest acord que assumeix el compromís d’impulsar polítiques d’infància i adolescència en els municipis valencians i que insta altres consistoris a sumar-se tant en l’àmbit provincial com en l’autonòmic. Sobre la base de l’Avantprojecte de Llei orgànica de Protecció Integral a la Infància i l’Adolescència enfront de la Violència, el CIPI demana la col·laboració municipal per a situar als xiquets en el centre d’un projecte inclusiu d’aprenentatge cooperatiu en el qual participen empreses, comerços, centres educatius, tècnics locals, veïnat, centres de salut i, per descomptat, les persones majors.

Col·laboració publicoprivada

En l’acte celebrat al pati de la Scala de la Diputació, amb la presència del secretari autonòmic de Vicepresidència, Ivan Castañón, la directora general de la Infància, Rosa Molero, i un nodrit grup de diputats i diputades provincials, alcaldes i alcaldesses, el president Gaspar ha destacat que “el món que ve és el de la col·laboració, la dels que pensen diferent i també la del públic i el privat per a donar sentit a nous escenaris, com el que vivim després del gran confinament”.

El màxim responsable de la Diputació ha agraït la implicació dels voluntaris que treballen amb la infància en les polítiques socials, ha destacat la labor de Burjassot com a ambaixador d’aquestes polítiques i ha volgut donar un gran aplaudiment “a tots els xiquets i xiquetes que ens han recordat, en moments molt difícils, que hi ha un futur per escriure”. Toni Gaspar considera que “hauríem de tornar a ser xiquets per a recuperar la sinceritat”.

Amb aquest missatge ha tancat el president un acte en el qual ha posat a la disposició del CIPI la Diputació i els seus diferents espais per a commemorar el pròxim 20 de novembre el Dia Mundial de la Infància.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − quatre =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa